MERSİN BAROSU’NDAN, İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZİYARET MERSİN BAROSU’NDAN, İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZİYARET

S.S. Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Bünyamin Önel, Mezitli’de yapımı planlanan Küçük Sanayi Sitesi’ne karşı çıkanlara tepki gösterdi. Sanayi sitesinin yapımına karşı çıkanların, arazide işgalci olduğunu belirten Önel, “Mersin’de düne kadar hizmet edemiyoruz diyenler, bugün orada devlet hazinesini işgal eden işgalcilerdir. Bina altlarında çalışan 4109 esnafı kaderlerine terk etmeyeceğiz” dedi.
Mersin’in Mezitli ilçesinde yapılması planlanan Küçük Sanayi Sitesi gündeme oturdu. Sitenin yapımına arazideki bazı vatandaşlar limon ağaçlarının kesileceğini öne sürerek karşı çıktı. S.S. Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Bünyamin Önel ise sanayi sitesinin yapımına karşı çıkanlara şu sözlerle yanıt verdi:
“BİNA ALTLARINDA TEHLİKELİ İŞLE UĞRAŞAN ESNAF SANAYİYE TAŞINMALI”
“Mersin’de şehrin tüm sokaklarında, mahalle aralarında, bina altlarında çalışan 4109 esnaf var. Bunların bir bölümü de yanıcı, patlayıcı maddelerle de uğraşan esnafımız. Bina altlarında tehlikeli işle uğraşan esnafın sanayiye taşınması gerekiyor. Ancak Mersin’de 40 yıldır sanayi sitesi yapılmıyor.”
“BİNLERCE AĞAÇ KESİLİRKEN, KARŞILIĞINDA DAİRE ALDIKLARI İÇİN SESLERİ ÇIKMADI”
Arazinin kamu hazinesi olduğunun altını kalın kalın çizen Başkan Bünyamin Önel, bugün sanayi sitesindeki arazinin bir grup tarafından gasp edildiğini ifade etti. Önel, “Sanayi sitesinde kamulaştırılan yerde bir takım menfaatçi, hazineyi gasp edenler, ‘sanayi sitesi istemiyoruz’ diye feryat ediyor. Binlerce ağaç kesilirken, betonlaşma olurken neden sesiniz çıkmadı diye sormak isterim. Bugün sanayi sitesi yapılmak istendiğinde neden karşı çıkıyorsunuz? Çünkü karşılığında daire aldığınız için sesiniz çıkmadı.” dedi.
“GENÇLERE İSTİHDAM SAĞLAYACAK BİR SİSTEMDEN VAZ MI GEÇELİM?”
350-400 milyon TL’lik Küçük Sanayi Sitesi’nin Mersin’e can katacağını ve ekonomiyi güçlendirerek istihdam olanağı yaratacağını vurgulayan Önel, “Küçük Sanayi Sitesi’nde endüstri meslek lisesi başta olmak üzere, konferans salonu, banka, restoran, karakol, sağlık ocağı dahil 500 adet dükkân yer alıyor. Bunca etkin yapıların olduğu bir tesise karşı çıkmanın ne gibi bir mantığı olabilir? Sanayiyi yapmazsak insanlara iş imkânını nasıl sağlayacağız? Hazine ve orman arazisini gasp edenlerin menfaatine dokunuyor diye vaz mı geçelim, gençlere iş imkânı sağlayan bir sistemden vaz mı geçelim?” ifadelerini kullandı.
“15 KİŞİNİN MENFAATİNE ZARAR GELECEK DİYE LİMON AĞACI BAHANE EDİLİYOR”
Hazinenin bir grup tarafından peşkeş çekildiğini dile getiren S.S. Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Bünyamin Önel, hazine arazisini gasp edenlerin hesap vereceğini ve Mersin’in geleceğinin kimse tarafından karartılmaya hakkının olmadığını da sözlerine ekledi. “10 yıl öncesine dönelim ve uydu görüntülerine bakalım” diyerek konuşmasına devam eden Önel, “10-15 kişinin menfaatine zarar gelecek diye limon ağacı bahane ediliyor. Binlerce ağaç kesilirken niye sesiniz çıkmadı? Arazi, işgalcilerin ellerinden alınacak diye. Neden hazine arazisini işgal ettik diyemiyorlar? Bu karşı çıkış, araziyi işgal eden bir grubun, Mersin’in gençlerine ve halkına ihanet etmesi ve onların geleceğini baltalamasından başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.
Başkan Önel son olarak, hazine arazisinde işgalci konumunda olanların sözlerine itibar edilmemesi gerektiğini, hem bina altlarında çalışan esnafı hem de binaların üstünde oturan insanları, 15 rantçı için mağdur etmeyeceklerini söyleyerek sözlerini noktaladı.