Anamur Belediyesi iyi ve kötü günde de yanında olmaya devam ediyor. Belediye’nin Psikolojik Danışmanlık Merkezi ilçede ikamet eden 65 yaş üstü vatandaşlara salgın günlerinde destek oluyor.

Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın önderliğinde başlatılan uygulama ile koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir evden çıkamayan vatandaşlara pandemi koşulları gözetilerek telefonla destek sağlanıyor.

Bir uzman klinik psikolog, bir sosyolog, bir psikolog, bir sosyal hizmet uzmanı ve aile danışmanı tarafından destek verilen 65 yaş üstü vatandaşların hayat tecrübeleri ve birikimleri açısından toplumun önderleri konumunda olduğunu belirten Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: “65 yaş üstü vatandaşlarımız bizim kıymetlilerimizdir” dedi.

65 yaş üstü vatandaşların salgın nedeniyle uzun süredir evlerinden çıkamamaları nedeniyle onlara destek olmak istediklerini vurgulayan Başkan Kılınç: “Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir sokağa çıkma yasağı bulunan vatandaşlarımıza psikolojik destek olmak amacıyla böyle bir çalışma başlattık. Psikolojik Danışmanlık Merkezimizde çalışan uzmanlarımız her gün vatandaşlarımızı arayarak hem selamımızı iletiyor, hem virüsle ilgili hatırlatmalarda bulunuyor hem de vatandaşlarımıza manevi anlamda yalnızlık hissettirmiyor” şeklinde konuştu.

DOĞRULAMA PLATFORMU TEYİT, “YEŞİL İDDİALARI” İNCELİYOR DOĞRULAMA PLATFORMU TEYİT, “YEŞİL İDDİALARI” İNCELİYOR

Uygulamanın ihtiyaca göre devam edeceğini de sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, psikolojik destek almak isteyen tüm vatandaşların Anamur Belediyesi Psikolojik Danışma Merkezi’nden ücretsiz olarak faydalanabileceğini kaydetti.