Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yenişehir İlçe Başkanı Ömer Gürsoy, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Engellilerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi için kalıcı çözümlere ihtiyaç olduğunu kaydeden Başkan Ömer Gürsoy: “Bu aslında toplum olarak hepimizin görevidir” dedi.

JANDARMADAN YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU JANDARMADAN YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU

Engelli bireylerinde kimseye bağımlı kalmadan yaşama haklarının olduğuna ve toplum olarak buna saygı gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Gürsoy: “Engelli vatandaşlarımızın bizlerle birlikte bu toplumda yaşama hakları var. Onlar da kimseye bağımlı kalmadan yaşama hakkına sahipler ve bizlerin bu hakkı onların elinden almamamız gerekiyor. Toplum içerisinde engellilerimizin varlığını unutmadan hareket etmeliyiz. Engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek adına yerel yönetimlerimize de büyük işler düşmektedir. Yapılacak bütün hizmetlerde engelli vatandaşlarımız da gözetilmelidir” şeklinde konuştu.

Şoförlerden de özellikle kaldırımlarda engelli rampalarının önüne park etmemelerini isteyen Başkan Gürsoy: “Maalesef ki engelli rampalarının önüne park eden şoförlerimiz oluyor. Bu konuda biraz daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Her insanın bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğinden hareketle, engelli bireylerimizin önünde herhangi bir engel bırakılmamasını diliyorum” dedi.