3 dönem Muhtar azası olarak görev yaptığını ve bu nedenle de muhtarlığı çok yanından bildiğini kaydeden Cami Şerif Mahallesi Muhtarı Derin Günüç: “Muhtar olmak her zaman içimden geçirdiğim bir şeydi, kırtasiye esnafı olmam, mahallede büyüdüğüm çevremle, çocuklarla yardımlaşmamız, mesleki açıdan da ailelerle iç içe olduğumdan dolayı aday olmam daha kolay oldu” şeklinde konuştu.

“MAHALLEME BİR ANNE OLARAK EVİM GİBİ BAKIYORUM”

Aday olduğunda çok güzel tepkiler aldığını, seçime 2 buçuk ayda hazırlandığını belirten Günüç, kadınların kendisine çok destek verdiğini vurguladı. Seçim sürecinde kapı kapı dolaşmanın sonucunu Muhtar olarak seçilme ile aldığının altını çizen Günüç, yılalrdır muhtarlığa uğramayan mahalle sakinlerinin artık kendisi ile çay, kahve içmeye geldiklerini söyledi.

SERDAR SOYDAN: “RAMAZAN BARIŞTIR, PAYLAŞMAKTIR, ANLAMAKTIR” SERDAR SOYDAN: “RAMAZAN BARIŞTIR, PAYLAŞMAKTIR, ANLAMAKTIR”

Mahalle de bir muhtardan çok bir anne, bir abla gibi görüldüğünü belirten Derin Günüç: “Yıllardır bir muhtarın kapısına gelmeyen kadınlar, sokağımın insanı vardı. Gelip çayımı kahvemi içiyorlar, beni bir anne, abla olarak görüyorlar, sıkıntılarını anlatıyorlar” diye konuştu. Muhtarlığın gönüllülük esasına dayandığını dile getiren Günüç, “Mahalleme bir anne olarak evim gibi bakıyorum, kadın olduğum için bir kesim hala uçtan bakıyor ama zamanla bu durumu kabullendiler. Belediye başkanları ve erkek meslektaşlarımız bize çok öncelik tanıyorlar. Özellikle kadınlara muhtar olmayı tavsiye ederim çünkü daha dik bir duruş gösteriyorsun. Kendine güvenen, sosyal ilişkiler kurabilen, insanlara yardım etmeyi seven, buna zaman ayıran, sabırlı ve gönüllü herkes muhtar olabilir” şeklinde konuştu.

“KÖPRÜ GÖREVİNİ ÜSTLENİYORUM”

Mahalle olarak işyeri ağırlıklı bir konumda bulunduklarını dile getiren Muhtar Günüç, mahalle sakinlerinin ekonomik yönden dar gelirli vatandaşlardan oluştuğunu ifade etti. Bu nedenle özellikle kadınları üretici kooperatiflerine yönlendirmeye çalıştığının altını çizen Günüç: “Kadınları iş hayatına kazandırmak için üretici kooperatiflerine yönlendirmeye çalışıyorum. Sosyal hizmetlerden yardım kolileri getirtebiliyoruz. Belediyeden gelen yardımlar ve gönüllülerden gelen yardımları vicdanen en çok ihtiyacı olana, küçük çocukları olan, geçimini sağlayamayanlara öncelik vererek gelen destekleri yönlendirmeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

İnsanların muhtarlıktan çok şey beklediğini fakat muhtarın görevinin ne olduğunu bilmediklerini dile getiren Günüç: “Yapılması gereken yol, su, elektrik, kanalizasyon gibi vatandaşların istekleri doğrultusunda belediyeye eksikleri bildiriyorum. Sosyal hizmet bakımından devletten alınabilecek yardımlar hakkında yol göstermeye çalışıyorum. Yardıma ihtiyacı olan insanlarla belediye ve devlet kurumları arasında köprü görevini üstleniyorum” şeklinde konuşarak bu köprünün asla yıkılmayacağını çünkü muhtarların hem insanların devletle hem de insanların birbirleriyle olan ilişkisinde ara bulucu bir noktada olduğunu belirtti.

Haber: Nazlı BİLİM