KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI

Konuyla ilgili olarak Mersin Üniversitesi’nden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre; MEÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (27 bin 285m²), Tıp Fakültesi (27 bin 481m²), Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi (96 bin m²) binaları proje kapsamında seçilen binalar oldu. Bu üç binanın enerji verimliliğinin arttırılmasına yönelik enerji etüt raporunun, rölöve projelerinin ve tadilat uygulama projelerinin hazırlanmasına başlandı. Gerek otoparklara gerekse de bina çatılarına güneş enerjisi panelleri yapılmasından, binaların yalıtımlarının baştan elden geçirilmesine kadar birçok iş ve işlemler de proje kapsamına dahil edildi.

Projenin tamamlanmasıyla ısı yalıtımı, aydınlatma, elektrik kullanımı, havalandırma, ısıtma, soğutma, geri dönüşüm, bina otomasyonu ve su kullanımı alanında köklü tadilatlar yapılarak önemli ölçüde enerji tasarrufu yapılması hedefleniyor. Söz konusu çalışmaların tamamlanmasıyla yıl sonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından inşaat ihalesi yapılacak.

Bu önemli başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, projenin kabul edilmesine katkı sağlayan MEÜ Genel Sekreteri İsa Değirmenci ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeline teşekkür etti.