RAMAZAN KOLİLERİNE TALEP % 10 ARTIŞ GÖSTERDİ RAMAZAN KOLİLERİNE TALEP % 10 ARTIŞ GÖSTERDİ

Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Murat Sezer, TBMM`nin açılışının 101.yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Sezer mesajında; “23 Nisan 1920 tarihi, Yüce Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği egemenliğin millet iradesine bırakıldığı aziz milletimizin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, ezelden beri hür yaşayan milletimizin sonsuza kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan ettiği kutlu gündür. Devletimizin teminatı olan TBMM’nin açıldığı 23 Nisan günü Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu özel günü geleceğimizin teminatı olan Türk çocuklarına ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak hediye etmiştir. Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza verdiği değer ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Çocuklar geleceğimizin güvencesi yarınlarımızın ışığı yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu yarınların büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir. Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendisinde kuvvet bulacaktır. Türk çocuğu; önündeki en büyük tehlikenin milli kimlik ve manevi değerlerine yönelik olduğunun farkında olmalı. Maneviyatını ve milli şuurunu asla kaybetmemelidir. Çocuklarımız tarih ve kültür bağlarından koparılmamalıdır.

Sağlam vücut, işlek zekâ ve temiz yürekli yetiştirilmelidir. Türk çocuğu; Oğuz Kağan’ın dualarında kendini bulacak Bilge Kağan’a kulak verdiğinde titreyip kendine dönecek .Şeyh Edebali’nin nasihati ile geleceğe sağlam basacak ve Atatürk ‘ün Gençliğe hitabesinden kendine vazife çıkaracaktır. Her yıl coşkuyla kutladığımız TBMM’nin açılışı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı; maalesef Dünya'yı ve ülkemizi tehdit eden salgın hastalıktan dolayı bu yılda alanlarda değil evlerimizde kutlayacağız.

Hiç bir sebep Türk çocuklarının bu coşkuyu yaşamasına engel olamayacak. TBMM’nin açılışının 101. Yılında yurdumun her tüten ocağı , her hanesi ve her çocuğu bu coşkuyu yaşayacaktır. Her yer bayraklarla donatılacak, her haneden istiklal marşımız söylenecektir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere TBMM’nin açılışında emeği geçen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışının 101. Yıl dönümünü ,Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.