Mersin Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Kaymakamı  Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, KKTC Mersin Başkonsolusu Zalihe Mendeli, Mersin TSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol ile Daire Müdürleri ve kent merkezinde kurulu bulunan 34 esnaf odasının başkan ve yöneticileri iftar davetine katılım göstererek Ramazan ayının bereketi ile dostluk ve kardeşlik iklimini yeşerttiler.

Temsil ettiği esnaf ve sanatkarların sorun ve beklentileri ile çözüm önerilerini kent ve ülke yöneticilerine aktarmayı kendine ilke edinen, kepenklerin açılması, tezgahların başına geçilmesi, vitrinlerin ışıklı kalması için gecesini gündüzüne katan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer,  çalışan, üreten, ülkesine katkı sunan esnaf sanatkarları, devletin temsilcisi bürokratlarla iftar sofrasında buluşturarak, birliğin, dirliğin, dayanışma ve paylaşmanın en güzel örneğini gözler önüne serdi.

JANDARMADAN YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU JANDARMADAN YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU

Mersin Martı Otelde kurulan iftar davetine Mersin Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, KKTC Mersin Başkonsolosu  Zalihe Mendeli,  MTSO  Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal, Mersin Deftardarı Hatice İşcen Ercoşman, Mersin Müftüsü Şaban Kondi, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, TRT Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, Mersin Mesleki Eğitim Müdürü Kadir Kerimoğlu ile Mersin merkezde kurulu 34 meslek odası başkan ve yöneticileri tam kadro katılım gösterdi.  Davete Tarsus Fotoğrafçılar Odası Başkanı Cumali Taş, Tarsus Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş, Briketçiler Odası Başkanı Erdal Turgut,  Elektrik Teknisyenleri Odası Şehmus Mahsun Karataş’ta katılım göstererek bu manevi iklime ortak oldular.

İl Müftüsü Şaban Kondi’nin yemek duası okuması ile başlayan iftarın açılış konuşmasını yapan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer tüm katılımcıların Ramazan ayını kutlayarak, bu mübarek ayda tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin,  edilen duaların, dağıtılan sadaka ve zekatların kabul edilmesi dileğinde bulundu. Başkan Dinçer, yaklaşık iki yıldır süren Covid 19 salgınından en büyük zararı esnaf ve sanatkarların gördüğüne vurgu yaparak, bu süreç içerisinde genel ve yerel idareler tarafından esnaf sanatkarlara yeterli olmasa dahi yaralarına merhem olan desteklerden dolayı devletin temsilcisi Mersin Valisi Ali İhsan Su ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer  ile tüm merkez ilçe kaymakam ve belediye başkanlarına teşekkür etti.

Mersin esnafının salgın sonrası seçim dönemine girdiğinin altını çizen Başkan Dinçer, “ Bu zor şartların ardından il genelinde kurulu 69 meslek odamıza bağlı 60 bin esnafımız sandığa gitti. Demokratik bir ortamda kırmadan, dökmeden, incitmeden incilmeden, gidilen seçimler sonucu, kimi başkanlarımız güven tazeledi, kimi odalarımızda ise görev değişimi yaşandı.  Yargı gözetiminde alınlarının akı ile sandıktan seçilmiş olarak çıkan oda başkanı ve yönetici arkadaşlarımız  bugün iftar soframızda sizlerle buluştular. Ben sizlerin nezdinde tüm oda başkanı ve yönetici arkadaşlarımı tebrik ediyor, başarı dileklerimi iletiyorum” dedi.

Konuşmasının devamında 7 Mayıs’ta  il genelinde kurulu 69 meslek odasının başkan ve yöneticilerinin katılımı ile Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin genel kurulunun gerçekleştirileceği bilgisini paylaşan Başkan Dinçer, “ Bugün birliğin, dirliğin, beraberliğin ve paylaşmanın  en güzel örneğini bizlerle yaşayan esnaf sanatkarlarımızın desteği ile güzel yarınlarımızı birlikte inşaa edeceğiz. Yıllardır birlikte omuz omuza görev yaptığımız başkanlarımız ve yöneticilerimiz ile, aramıza yeni katılan başkan ve yöneticilerimizle kentimiz ve ülkemiz için birlikte çalışmaya, üretmeye, alın terimizi esnafımız için akıtmaya devam edeceğiz. Hepinize iftar soframıza katılımından, bizlere olan güven ve desteğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim, birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin” şeklinde sözlerini noktaladı.

Daha sonra söz alan Mersin Valisi Ali İhsan Su ise yaptığı konuşmada, Ahilik geleneğinin bugünkü temsilcisi Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince verilen iftar davetinde esnafın sofrasını paylaşmanın manevi gururunu yaşadığını belirtti. Ramazan ayının hoşgörünün, birliğin, dirliğin, beraberliğin ve paylaşmanın simgesi olduğunun altını çizen Vali Su, “ Bu mnanevi iklimi bizlerle payşarak gönül zenginliğimize katkı sunan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Talat Dinçer ile davete katılman tüm oda başkanı ve yöneticilerine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarların ülke ekonomisinin temel yapı taşı olduğuna vurgu yaparak, bir taraftan geleneklerini yaşatan, diğer taraftan zor ekonomik şartlarda ayakta kalma mücadelesi veren esnafla iftarda bir araya gelmenin manevi hazzını yaşadığını ifade etti. Başkan Seçer, pandemi süresince zor şartlar altındaki esnafa imkanları ölçüsünde destek olduklarını ifade etti.