Mersin'de bir öğretmenin Covid 19 hastalığından şüphelendiğini okul müdürüne iletmesine rağmen okula çağırılarak seminerlere katılması gerektiğinin bildirildiği iddia edildi. İddiaya göre, öğretmen okul idaresini arayarak yakınlarınından birini covid 19 testinin pozitif çıktığını, bunun üzerine kendisinin de kontrol amaçlı test yaptırdığını okul müdürüne durumu bildirerek okuldaki seminere katılıp katılamayacağını sormasına rağmen idareden seminerlere katılması gerektiği söylendi. 
Okullarda 2020-2021 eğitim öğretim yılı öncesi öğretmenlere yönelik seminerler başladı. Mersin merkezde ki bir okulda görevli bir öğretmen okul idaresini arayarak Covid 19 testi yaptırdığını söyledi. İddiaya göre okul idaresi öğretmene seminerlere katılması gerektiğini bildirerek tüm risklere rağmen okula çağırdı. Öğretmenler odasında diğer öğretmenlerle aynı havayı teneffüs eden öğretmene ertesi gün hastaneden aranarak testlerinin pozitif çıktığı ve karantinaya girmesi gerektiği iletildi.
TEST SONUCUNA GÖRE ÖNCE İZİN SONRA GÖREVE ÇAĞRI
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Mersin 1 No'lu Şube Başkanı Metin Ercan, olayın kendilerine bildirilmesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü ile görüştüğünü kaydetti. 
Yapılan görüşme üzerine öğretmenlere önce 25 Ağustos Salı günü itibari ile izin verildiği ancak daha sonra 26 Ağustos Çarşamba günü Beden Eğitimi Öğretmenleri dışında tüm öğretmenlerin seminerlere katılması gerektiği bildirildi.
Ercan şunları söyledi: "Mersin merkez  ilçelerimizden bir okulumuzda arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre testi pozitif çıkan öğretmen arkadaşımız seminer öncesi okul müdürünü arayarak geçen günlerde yakınlarından birisinin covit - 19 testinin pozitif çıktığını, kendisini iyi hissetmesine rağmen ne olur ne olmaz diye test yaptırdığını, okul müdürünü arayarak durumunu bildirdiği, test sonucunun henüz belli olmadığını bu durumdan dolayı seminer çalışmasına katılıp katılmayacağını sormuş, okul müdürü de öğretmenimize seminer çalışmasına katılması gerektiğini söylemiş. Öğretmenimiz seminer çalışmasının ilk günü öğretmenler kurulu toplantısına katılarak bütün öğretmenlerle aynı ortamı paylaşmış okuldan eve gittikten sonra hastaneden aranarak covid-19 testinin pozitif çıktığı kendisine söylenmiştir. Bugün seminer çalışmasında testi pozitif çıkan öğretmenimizle aynı ortamı paylaşan Okulumuzun diğer öğretmenleri bu durumu öğrendikten sonra ciddi manada tedirgin olmuşlardır. Hatta bazıları kendilerine de bulaşmış olabileceği düşüncesiyle aile bireylerine bulaştırma korkusuyla evlerine gitme noktasında çekinceler yaşamışlardır."

TARSUS’TA YOL BAKIM ÇALIŞMASI TARSUS’TA YOL BAKIM ÇALIŞMASI

"ÖĞRETMENLER TEDİRGİN"
Öğretmenlerin büyük bir tedirginlik yaşadığını kaydeden Ercan, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle görüşerek öğretmenlerin idari izinli sayılması yönünde beklentilerini dile getirdiklerini vurgulayarak: "Öğretmen arkadaşlarımız yaşadıkları bu tedirginlikten dolayı şahsımı arayarak ne yapılması gerektiği noktasında bizlerden destek istemişlerdir. Ben de konuyla ilgili olarak Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü ve Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüzü arayarak durumla ilgili kendilerine bilgi aktardım. Öğretmenlerin tedirgin olduğunu ayrıca hepsinin büyük bir risk altında olduklarından dolayı  okulda yapılan seminer çalışmalarından idari izinli sayılmaları noktasında beklentimiz olduğunu belirttim. Bana konu ile ilgileneceklerini  söylediler ve neticesinde  gece geç saatlerde okulun bütün öğretmenlerine ikinci bir emre kadar okula gelmemeleri konusunda mesaj çekilerek tedbir alınmış ve Salı günü öğretmenlerimiz okula gelmemiştir. Sonra ne değişti ise  bugün 25.08.2020 Salı günü okul idaresi tarafından öğretmenlere tekrar mesaj çekilerek 26.08.2020 gününden itibaren beden eğitimi öğretmenleri hariç bütün öğretmenlerin okula gelmeleri istenmiştir. Bir gün içerisinde ne değişti de öğretmenler tekrar okula çağrılmıştır. Testi pozitif çıkan öğretmen arkadaşımız sadece beden eğitimi öğretmenleri ile Zümre Toplantısı yapmamış okul öğretmenlerinin tamamının katıldığı öğretmenler kurulu toplantısına katılmıştır. Bundan dolayı sadece beden eğitimi öğretmenlerinin değil okulun bütün öğretmenlerinin idari izinli sayılmaları gerekirken öğretmenlerimizin okula çağrılmalarını anlayabilmiş değiliz. Milli Eğitim Müdürlükleri ve okul yöneticileri salgının yayılmasını önlemek için tedbir almaları  gerekirken meslektaşlarımızı okula çağırmak suretiyle büyük bir vebalin altına girmişlerdir. Yarından sonra bu okulumuzda covid-19 testi pozitif çıkan arkadaşlarımız  olur ise bütün sorumluluk  öğretmen arkadaşlarımızı idari izinli saymayan yöneticilerimize ait olacaktır" dedi.