Geçmişten günümüze hemen her binada mermer bir yüzey var. Evlerin mutfak ve banyo tezgahlarında, işyerlerinin zeminlerinde, duvarlarda ve eski mimari yapılarda bu doğal taşı tüm ihtişamıyla görmek mümkün. Mermer, her ne kadar dayanıklı ve yıllara meydan okuyan bir yapı malzemesi olsa da gözenekli yapısından dolayı leke ve kirleri sünger gibi içine çeker. Mermer silim ise, yüzeylerdeki lekeleri, çizikleri, çatlakları aşınmayı ve matlaşmayı gidermenin en iyi yoludur.

Adem Şenol, mermer bakımı için ev hanımlarına da öneride bulundu

BNG Mermer Silim Cila A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şenol mermer bakımı ile ilgili ev hanımlarına önerilerde bulundu. Şenol: “Asitler doğal taşlara zarar vereceğinden temizlik için sirke, limon suyu gibi ürünler ve metal temizleyiciler kesinlikle kullanmayınız. Yağ, meyve suyu gibi lekeleri, bekletmeden derhal silmeye özen gösteriniz. Yeni kirlemiş yüzeylerinizi ılık su ve nemli mikro fiber bir bezle hassas bir şekilde ovalayarak siliniz. Ardından da güzelce durulayınız. Mermerlerinizi cilalamak ve korumak için balmumu kullanmayınız. Balmumu, özellikle mermeriniz beyazsa, renk bozulmasına yol açabileceğini unutmayınız. Bunun nedeni, mumun kiri ve tozu içine çekme özelliğidir” dedi.

Profesyonel Mermer Silim Niçin Gerekli?

BNG Mermer Silim Cila A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şenol, arabalara verilen değer gibi mermere de değer verilmesi gerektiğini kaydederek: “Mermeriniz de sevgi ve bakım ister. Tıpkı arabanıza verdiğiniz değer gibi… Nasıl belli bir kilometre yol gittiğinde performansını artırmak için motor yağını değiştiriyorsanız, mermerinizin de benzer şekilde daha güçlü ve dayanıklı olması için silim ve cilalama işlemlerine özen göstermelisiniz. Doğal taşta bulunan zorlu lekeleri çıkarmak, gerçekten zor ve uzmanlık gerektiren bir iştir. Teknik işlerden anlamayan amatörler, kendi mermerlerini parlatmak istediklerinde taşa daha çok zarar verebilmektedirler. Bazen pas ve kir, zeminin derinliklerine kadar nüfuz ederek yüzeyin temizliğini zorlaştırmaktadır. Aşınmalar ise, taşa zarar verir ve yüzey zamanla matlaşır ve kahverengimsi bir renge dönüşür. Aşınmaya maruz kalmış bu pahalı taşı yenilemek ise, anlamsız ve israftır. Mermerinizi leke ve yıpranmalardan kurtaracak tek çözüm; sektöründe bilgi, beceriye ve profesyonel ekipmanlara sahip silim ustalarıdır. BNG Silim Cila firmamızla anlaşmanız, yaşadığınız ortama değer katacaktır. Sertifikalı ustalarımız, mermerdeki renk değişikliğini çok iyi bilir. Doğru ürün ve yöntemlerle kaybolan parlaklığı geri getirebilir. Zarafeti temsil eden mermer, zanaatkarlarımızın profesyonel dokunuşları ile çekiciliğini daima koruyacaktır” şeklinde konuştu.

Ofislerde, Villalarda, Otellerde, Mermer Silim Nasıl Yapılır?

Hem işyeri hem de çalışanların sağlığı açısından yüzey temizliğinin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Adem Şenol: “İşyerinizin yüzeylerini sürekli temiz tutmak ve çalışanlarınıza sağlıklı çalışma ortamı sağlamak için düzenli ofis silim ve temizliğine ihtiyacınız vardır. Müşterilerinizde olumlu izlenimler bırakmak istiyorsanız, mermerinizin ve diğer doğal taşların bakımını periyodik olarak yaptırmalısınız. Donanımlı ve yetenekli BNG Silim Cila ekibimiz, yaşam alanınızda estetik görünüm vermek için güvenlik önlemleri alarak silim hizmetlerini gerçekleştirmektedir” dedi.

Adem Şenol son olarak şunları söyledi;
Profesyonel Mermer Silim Hizmetlerinin Avantajları

Kurumsal bir zemin silme şirketiyle şu avantajlar sizleri bekliyor olacak:

KADINLAR’DAN, BAŞKAN GÜLTAK’A TAM DESTEK KADINLAR’DAN, BAŞKAN GÜLTAK’A TAM DESTEK

Pürüzsüz veya kaydırmaz yüzeyler
Çatlak ve oyukların onarımı
Dış yüzeyde sıfır çizik
Yüzeydeki kaybolmuş rengin ve dokunun geri gelmesi
Kısa sürede istenen sonuca gitme
Karolar arasındaki harcın temizlenmesi
Alanın ambiyansının iyileştirilmesi
Mülkün değerini artırma

Sonuç olarak mermer, 2000 yıldır saraylara, konaklara ve evlere stil ve şıklık kattığı garanti. Doğal taşınızın her ne kadar dayanıklı bir yapısı olsa da mermer silim, restorasyon ve doğru bakım yöntemleri ile zeminin ömrünü uzatabilir ve parlaklığını koruyabilirsiniz.