Barış Mahallesi'nde yerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında eski evlerin yıkımına dün itibariyle başlandı. Toplam 415 konutluk projede mahalle sakini vatandaşların yüzde 87'si ile arsa bazında anlaşma sağlandı, TOKİ’ye tapu devir işlemlerinde de yüzde 62'ye ulaşıldı. Takas veya nakit anlaşma sağlanıp evlerini boşaltan Barış Mahallesi sakinlerine kira yardımları yatırıldı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen proje ile ayrıca 45 dükkân, cami, kreş ve kültür merkezi gibi yaşam alanları yükselecek. Çay Mahallesi’nin ardından, Mersin kent merkezinde yer alan ve kentin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Barış Mahallesi’nde gerçekleşen kentsel dönüşüm projesi ile Mersin değişecek.

SOYDAN’DAN MERSİN İÇİN 100 PROJE SOYDAN’DAN MERSİN İÇİN 100 PROJE

Barış Mahallesi sakinleri projeden memnun…

Mahallelerini kapsayan yerinde kentsel dönüşüm projesi hakkında düşüncelerini dile getiren Barış sakinleri; yaşadıkları çevreyi tamamen değiştirecek olan projeye ilişkin memnuniyetlerini dile getirerek, projenin hayata geçmesinde büyük emeği olan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a teşekkür ettiler...

“Proje, mahallemizi değiştirecek”

Nuri Kırmızısaç: “Babam, 1969 yılında burada ilk inşaatı (evini) yaptı. Aşağı yukarı 40 sene burada oturduk ve sonra taşındık. Mahallede bulunan 2 dairemizde de kiracılar oturuyor. Akdeniz Belediyesi ile TOKİ’nin yapacağı yeni dairelerden çok memnunuz. Bugün eşyalarımızı da toplayıp evleri boşaltıyoruz ve 1 hafta içinde teslim edeceğiz. Mahallemizi değiştirecek olan projenin başlamasını sağlayan Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Gültak’a çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

“Mahallemiz artık çok daha güzel olacak”

Mahmut Sözlü; “Şanlıurfa’da doğdum ama Barış Mahallesi’nde büyüdüm ve yaşadım. Bu yıkım ve yenileme çalışması çok iyi oldu. Mahallemizin kentsel dönüşüme gerçekten ihtiyacı vardı. İnanılmaz sevinçliyiz. Yeni binaları, parkları, yeşil alanları, doğalgazı ile mahallemiz artık çok daha güzel olacak. Biz gençliğimizi burada heba ettik ama çocuklarımıza daha güzel bir gelecek ve yarınlar hazırlamak için çalışan Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Gültak’a sevgilerimizi ve saygılarımızı iletiyor, çok teşekkür ediyoruz.”

“Çok kötü durumda olan evler var”

Canan Erbabası; “Mahallemizde kentsel dönüşümün başlaması çok iyi oldu. Çünkü Bahçe mahallemizde o kadar çok kötü evler var ki. Benim annemin evi de bayağı bir kötü. Hatta çatıları resmen düşmüş durumda. Kentsel dönüşüm inşallah herkesin de yararına olur. Çocukluğum bu mahallede geçti. Şu an Mezitli’de oturuyorum. İnşallah mahallemiz de o taraflar gibi güzelleşir. Buraya birisinin mutlaka el atması lazımdı. Bu nedenle Akdeniz Belediye Başkanımız Mustafa Gültak’a teşekkürlerimi sunuyorum.”

“Yıllardır aynı duvar, aynı direk aynı yollar!”

İlhan Yener; “Her şeyden önce Akdeniz Belediyesi’ne ve Başkanımız Mustafa Gültak’a çok teşekkür ediyoruz, hem yaptıkları hem de bundan sonra yapacakları için… Ben Mersin’de doğdum ve büyüdüm. Altmış yaşına geldim, aynı duvar, aynı direk, aynı yollar! Ama Başkanımız Gültak’ın sayesinde bundan sonra çok daha güzel bir şehre, mahalleye sahip olacağımızı düşünüyorum. Kendi adıma, bugüne kadar belediye seçimlerinde yanlış tercihler yaptığımı düşünüyorum. Çabalarından dolayı Gültak Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Bizlere böyle bir şey kazandırması onur ve gurur vericidir.”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; “Kent merkezini değiştirecek devrim niteliğinde bir proje”

Diğer yandan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; kentsel dönüşüm projesi kapsamında eski evlerin yıkımına başlanan Barış Mahallesi’ni ziyaret ederek hem çalışmaları inceledi hem de mahalle sakinleri ile sohbet etti. Anlaşma sağlanan vatandaşlara tapu devirlerinin ardından kira bedellerinin ödenmeye başlandığını belirten Başkan Gültak; Akdeniz devrim niteliğindeki değişim hareketinin başladığının altını çizdi.

 “Değişim hareketinin, zaman içinde tüm şehrimizi kapsamasını umuyor ve diliyorum” diyen Başkan Mustafa Gültak; “Yakın zaman içinde bu alanda modern ve planlı şehircilik anlayışını her yönüyle göreceksiniz. Park ve otoparklar, sportif mekânlar, düzenli cadde ve sokaklar, çocukların oynayabileceği alanlar olacak. Bu da hem mahalleye hem Akdeniz'in marka değerinde artış sağlayacak" ifadelerini kullandı.