Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantı Döneminin 2. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında alınan kararla 4 yıllık üniversiteyi kazanan öğrencilere verilen eğitim yardımı 1250 TL’den 1400 TL’ye çıkarıldı. Meclis’te Karaduvar’da yapılacak proje çalışmalarında Başkan Seçer’e yetki verilmesinden Limonlu Plajı’nın Denizkızı Turizm A.Ş. tarafından işletilmesine yönelik birçok önemli madde görüşüldü. Başkan Seçer, aldıkları önlemlerle toplu taşımada 20 milyon lira tasarruf sağladıklarını, şoförlerin eğitimden geçerek, sertifika almasına büyük önem verdiklerini belirterek, öğrencilere ulaşımın 2024’e kadar 1 TL olacağını yineledi.

Yaklaşık 8 bin öğrenciye 11.2 milyon liralık eğitim yardımı

Meclis toplantısında komisyonlardan gelen 26, idareden gelen 4 madde görüşüldü. Geçtiğimiz birleşimde ilgili komisyonlara havale edilen 4 yıllık fakülte ya da bölümlere kayıt yapan öğrencilere verilen 1250 TL’lik eğitim yardımının 150 TL artırılarak, 2020-2021 eğitim ve öğretim dönemi için 1400 TL’ye yükseltilmesi konusu Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Seçer, bir önceki birleşimde gündeme gelen ön lisans programını kazan öğrencilere bir defalık eğitim yardımı yapılması konusuna da değinerek, “Bu konu da gündemimizde, unutmuş değiliz. Kayıt işlemlerinin bitmesine müteakip, sayılara ve bütçemize bakacağız. Hangi miktarda, hangi yöntemle o çocuklarımıza da dokunabiliriz. Bunun çalışmasını yapıyoruz. Bunu da sizlere takdim edeceğiz” diye konuştu.

“Tek tip bir yapılaşmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum”

Meclis’te Tarsus Sucular Mevkii’nde yapımı devam eden ve yeni ismi Eshab-ı Kehf Mezarlığı olarak değiştirilen mezarlıkta tek tip mezar yapımının uygulanması konusu da görüşüldü. Teklif oy birliği ile kabul edildi.

Limonlu Plajı gelecek yıl halk plajı olarak Denizkızı tarafından işletilecek

Meclis’te, Limonlu Plajı’nın işletme hakkına ilişkin protokolün feshedilerek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş.’den teslim alınması ile ilgili madde de görüşüldü. Teklifi içeren konunun tekrar görüşülmek üzere komisyona iadesi oy birliği ile kabul edildi. Milli Emlak’a yeniden vermeyi planladıkları, ancak sonrasında Denizkızı Turizm A.Ş.’nin işletmesine karar verdikleri Limonlu Plajı’yla ilgili de açıklama yapan Başkan Seçer, şunları söyledi: “Komisyonda Denizkızı Turizm A.Ş. kullanım hakkından vazgeçip, Büyükşehir’in uhdesine verilsin şeklinde bir karar çıkarttık. Biz de zaten Milli Emlak’a tekrar vermek istiyorduk. Çünkü Denizkızı Turizm A.Ş. orada bir plaj işletmeciliği yapamıyor. Bizim portföyümüzde yok. Biz şu anda 9 noktada plaj işletmeciliği yapıyoruz. Özellikle Anamur’dan Tarsus’a kadar Akdeniz’e kıyısı bulunan ilçe belediye başkanlarımız bu alanlardan faydalansın, Milli Emlak’tan talep etsinler, her belediyenin plajı olsun. Kalite artar, rekabet de olur. Elimizde çok sayıda bakacağımız, kontrol altında tutacağımız plaj olmadığı için daha derli, toplu ve kaliteli hizmet sunabiliyoruz. Biz onun için sadeleştirdik. Denizkızı 20 plajı işleteceğine 10 plajı işletsin, kaliteli işletin. Bizim arzumuz bu.”

 “Önem verdiğimiz konuların başında yapacağımız projelerin ayaklarının yere basması geliyor”

TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR

Meclis toplantısında Yenişehir İlçesi Kültür Park sınırları içerisinde yer alan ve Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş.’ye devrine karar verilen buz pistinin, “Çok Amaçlı Oyun Alanı” olarak düzenlenmesine ilişkin madde de görüşülerek kabul edildi.

“Ben kentimde yatırımları yaparken birinci derecede çevre duyarlılığını düşünürüm”

Akdeniz İlçesi Karaduvar Mahallesi’nde, mahallenin D-400 Karayolu üzerinden başlayan Dumlupınar Caddesi, balık satış işletmelerinin bulunduğu İsa Öner Bulvarı ve sahil hattını kapsayan bölgede yapılacak proje çalışmaları ile ilgili harcamalar, ilgili kurum ve kuruluşlar ile protokol yapılması yetkisinin Başkan Seçer’e verilmesi ile ilgili madde Meclis’te görüşülen önemli maddeler arasındaydı. Oy birliği ile kabul edilen madde sonrası konuşan Başkan Seçer, kendisine teşekkür eden Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan’ın Karaduvar’ın geri kaldığı ve ihmal edildiği yönündeki tespitlerine katıldığını ifade etti.

“Kent meydanı çalışmalarında esnafımızı mağdur etmeyeceğiz”

Meclis toplantısında, Akdeniz İlçesi, Mahmudiye Mahallesi ve Camişerif Mahallesi’ndeki 1. Etap Proje Alanı’nın belirlenmesi, diğer etapların daha sonra belirlenmesi ve tüm işlemlerin 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkındaki Kanun ve uygulama yönetmeliğinde yer alan hükümler gereğince yapılmasına ilişkin madde de görüşülerek kabul edildi. Başkan Seçer, yenileme çalışmaları sürecinde esnafın durumunun ne olacağı ile ilgili değerlendirmede bulunurken, “Biz orada Kırmızı Lacivert İş Hanı, Özel İdare İş Hanı gibi o binaların teknik olarak uygun olmadığına dair elimizde raporlar var. Değerlendirilmesiyle zaten yıkacağız. Yine orada Zafer Çarşısı var, orada önemli bir sorun yaşanıyor. Oranın da bu düzenleme alanına katılması lazım” dedi.

Esnafla ilgili alternatif bir çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Seçer, Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde olan bazı bölgelerde yer tespitleri yapıldığını, geçici olarak oraya geçilebileceğini söyledi.

Toplu taşımada 20 milyon lira tasarruf sağlandı

Göreve başladığı günden bu yana belediyeye ait toplu taşıma araçlarında öğrencilere 1 TL şeklinde uygulanan fiyat tarifesinin 2024 yılına kadar sürdürüleceğini hatırlatan Başkan Seçer, toplu taşımada aldıkları tedbirler kapsamında 20 milyon lira tasarruf sağladıklarını belirtti.