MERSİN - Silifke Belediye Meclisi Sadık Altunok başkanlığında toplanarak Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gündemini oluşturan maddeleri görüştü.

Covid-19 tedbirleri kapsamında üç aydır toplantılarına ara veren Silifke Belediye Meclisi, normalleşme sürecinin ardından ilk meclis toplantısını yaptı. Belediye Başkanvekili Sadık Altunok başkanlığında toplanan belediye meclisi Temmuz ayı gündemini oluşturan 15 maddeyi ele aldı. Belediye Kültür Merkezi (sinema)’nde gerçekleştirilen meclis toplantısında maske takma kuralının yanı sıra üyeler ve katılımcıların ateşleri ölçülerek salona alınırken oturma planı da sosyal mesafe kuralına göre düzenlendi.

MERSİN BAROSU’NDAN, İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZİYARET MERSİN BAROSU’NDAN, İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZİYARET

Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gündemini oluşturan maddeleri tek tek görüşen belediye meclisi komisyonlardan ve belediye birim müdürlüklerinden gelen evrakları değerlendirdi. Yapılan gizli oylamalar sonucu encümen üyeliğine Fevzi Menteş,  Aysel Gezer ve İbrahim Akça seçilirken,  Rahmi İlik, Aysel Gezer (MHP), Yaşar Açıkbaş (AK Parti), Sait Oğuz ve B. Kaan Kaya (CHP)’da imar komisyonu üyeliklerine, Ali Usca, Mustafa Beceren (MHP), Feti Çetin (AK Parti), İsmet Bulut ve Erden Doğruöz (CHP) ise plan ve bütçe komisyonu üyeliklerine seçildiler.  2019 yılı faaliyet raporu ve meclis denetim komisyonundan gelen 2019 yılı gelir-gider denetim raporu ise belediye meclis üyelerinden tam destek aldı. Belediye tarafından Sayağzı mahallesinde bulunan Şehit Kamuran Kaya parkında yapılan düzenleme ve yenileme çalışmaları ile birlikte aynı bölgede yapımı tamamlanan yeni parka da uzun yıllar eğitim camiasına emeği geçen eğitim gönüllüsü Öğretmen Merhum Mehmet Çolak’ın isminin verilmesi ile ilgili önerge de meclis üyelerinin tamamının desteğini aldı.

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok yaptığı konuşmada, “Ülkemizde yaşanan korona virüs salgını sebebiyle aylardır ertelenen meclis toplantımızı bugün nihayet siz değerli meclis üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Belediye olarak korona virüsle mücadele sürecini başarıyla yönettik. Koordineli iyi bir çalışma düzeninde ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarımızla tam bir uyum içerisinde çalışmalar yaptık. Normalleşme sürecinin yaşandığı şu günlerde tedbiri elden bırakmamalıyız. Sosyal mesafe kuralı, maske kullanımı ve ellerimizin dezenfekte edilmesine özen göstermeliyiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz Temmuz ayı olağan meclis toplantımızda halkımız ve güzel şehrimiz Silifke’miz için hayırlı olacak çalışmaların yürütüleceği kararlara verdiğiniz destekler için hepinize çok teşekkür ediyorum” diyerek Temmuz ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumunun 10 Temmuz 2020 tarihinde saat 14.00’de Belediye Kültür Merkezinde yapılacağını da duyurdu.

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE