Ülkücü teknik öğretmenlerden oluşan bir arkadaş grubu Afrika’da su kuyusu açtırarak yerel halkın hizmetine sundu. 12 Ülkücü şehit teknik öğretmen ve diğer şehitler adına Mali’nin Segou bölgesinde yer alan Nakry köyünde açtırılan su kuyusundan, köyde yaşayan 7 bin kişi yararlanacak.

İleri düzeyde su kıtlığı yaşanan ve insanların susuzluktan hastalanarak hayatlarını kaybettiği bölgede ki su kuyusunun açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan törende kuyunun başında bu amaçla yazılan akrostiş şiir okunurken 4 adette kurban kesilerek etleri törene katılan fakir halka dağıtıldı.

Su kuyusu Ülkücü teknik öğretmenler tarafından yaptırıldı

Ülkücü teknik öğretmenler tarafından yaptırılan su kuyusunun açılışıyla ilgili yapılan açıklamada, “Mübarek Ramazan ayının rahmetinin manevî bereketi olarak, Ülkücü teknik öğretmen bir arkadaş grubu tarafından açtırılan bu su kuyusu, tamamen insanî gayelerle, suya muhtaç insan ve islam kardeşlerimize hediye edilmiştir. 12 Ülkücü şehit teknik öğretmenin ve diğer tüm şehitlerimizin ruhunun muazzez edilmesi amacıyla bu cari amelin gerçekleşmesi sağlanmıştır” denildi.

12 Ülkücü şehit teknik öğretmenimizin adları sonsuza dek yaşayacak

Su kuyusunun yapımından açılış aşamasına kadar emeği geçenlere teşekkür edilen açıklamada: Türkiye ve Mali’den bu organizasyonu kusursuz yöneten, isimleri bizde mahfuz, yürekleri ülkü ve ülke sevdası ile dolu bu güzel insanların tek gayesi; şehitlerimizin adının yaşaması ve bu vesile ile suya hasret bir grup insana Türk’ün şefkat ve kardeşlik elinin uzanmasıydı” ifadelerine yer verildi.

Türk Milleti insanlığın sigortasıdır

Yapılan açıklama: “Yapılan bu kutsal hizmet ile bir daha görüldü ki; Türk Milleti insanlığın sigortası ve Yüce Rabbimizin şefkat tezahürünün yeryüzündeki önemli bir unsuru. İnşallah Türk’ün Turan idealiyle yeryüzü bayram yerine dönecek. O günlerin özlemiyle yarınlardan daha umutlu olmaya mecburuz. İnanacağız, çok çalışacağız ve başaracağız” ifadeleriyle son buldu.

Malili köylüler: “Şehitleriniz artık bizim de emanetimizdir”

Tüm dünyanın koronavirüs salgını ile mücadele ettiği dönemde Türk Milleti’nin çam sakızı çoban armağanı bu kardeşlik davranışı, yerel halk tarafından büyük bir coşku ve mutlulukla karşılandı.

Köyde yaşayan Malili yerel halk, ellerinde Türk bayrakları ile Ülkücü Türk öğretmenleri: “Türkler ve Malililer sonsuza dek kardeştirler. Allah sizden razı olsun! Şehitleriniz bundan sonra bizim de emanetimizdir” şeklinde sloganlar atarak karşıladı.

ALTUNOK, SİLİFKE İÇİN PROJELERİNİ TANITTI ALTUNOK, SİLİFKE İÇİN PROJELERİNİ TANITTI

Su kuyusunun açılış töreninin ardından 12 Ülkücü şehit teknik öğretmen adına birer de ağaç dikildi.