Mersin Büyükşehir Belediyesi, Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan ortaokul 8. sınıf öğrencilerini de unutmadı. Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için uzaktan eğitim sistemi kuran Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü, bu sistemi LGS’ye hazırlanan, ancak Koronavirüs salgını nedeniyle okullarına gidemeyen ortaokul 8. sınıf öğrencileri için de uygulayacak.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 8 ilçede kurduğu Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde 4 binden fazla öğrenciye üniversiteye hazırlık kursu veriyordu. Koronavirüs salgını nedeniyle kurs merkezleri kapandı ancak 170 öğretmen, üniversiteye hazırlanan gençlere hem uzaktan eğitim modülü üzerinden, hem
Instagram üzerinden ders vermeye devam ediyor. Böylece gençlerin üniversite sınavlarına hazırlık sürecinde kesinti yaşanmamış oluyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite adaylarına verdiği ücretsiz kurs desteğini, şu an ortaokullarda eğitim gören ve Liselere Geçiş Sınavı’na hazırlanan 8. sınıf öğrencilere de ücretsiz olarak sunacak.

Sokağa çıkamayan öğrenciler için uzaktan eğitim

Koronavirüs salgını nedeniyle okulların tatil edilmesini, sosyal mesafe tedbirleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağını dikkate alan Mersin Büyükşehir Belediyesi, evden çıkamayan öğrencilerin LGS’ye hazırlık sürecinde onlara destek olmak için uzaktan eğitim modülü geliştirdi. Eğitim modülü ve ders programı, eğitim müfredatları ve sınava hazırlık konusunda uzman eğitimciler tarafından hazırlandı.

Öğrencilere kullanıcı şifresi ve ders programı verilecek

Uzaktan eğitim modülüne evinde tablet ya da bilgisayar bulunan öğrenciler, kendilerine verilecek bir şifre ile giriş yaparak kullanacak ve sınava hazırlıklarını bu modül üzerinden yürütecek. Proje kapsamında ayrıca öğrencilere ders programı da hazırlanacak ve okuldan uzak olan öğrencilerin ders çalışma disiplininden kopmadan sınava hazırlanmasına destek verilecek.

Ücretsiz olarak hizmet verecek LGS’ye hazırlık uzaktan eğitim modülünden, sınava hazırlanan her ortaokul öğrencisi başvurması halinde faydalanabilecek.

“Üniversiteye hazırlık süreci kesintiye uğramadı”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ozan Soydan,  “Müdürlüğümüze bağlı 8 ilçede dershanelerimiz var.  Koronavirüs salgını sebebiyle şu an olağanüstü bir hal içerisindeyiz. Tüm öğretmenlerimiz şu an Instagram üzerinden canlı ders anlatıyor ve tüm öğrencilerimize ulaşıyor. Aynı zamanda uzaktan eğitim sistemimiz var. Bu sistem modülümüzle tüm öğrencilerimize hizmet veriyoruz”     dedi.

“LGS’ye hazırlanan öğrencilerimizi unutmuyoruz”

Mersin il merkezi ve ilçelerde 40 bin civarında öğrencinin LGS’ye hazırlandığını saptadıklarını ifade eden Soydan, “Bizler Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize eğitim verirken Liselere Geçiş Sınavı’na hazırlanan öğrencilerimizi de unutmuyoruz. Onların da yanında olmak istiyoruz. Bununla ilgili bir çalışma yaptık. Planlamamızı yaptık. O öğrencilerimiz için de uzaktan eğitim modülünü evlerine getireceğiz. Kendileri için bir ders programı ve modüle girebilmeleri için şifre hazırladık” diye konuştu.

“Ortaokula giden ve sınava hazırlanan her öğrenci faydalanabilir”

Ortaokula giden ve sınava hazırlanan her öğrencinin bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanacağını, velilerin 8 ilçedeki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’ne başvurarak çocuklarını kaydettirebileceğini ifade eden Soydan, “Sosyal belediyecilik kapsamında tüm vatandaşlarımıza hizmet vermek istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi eğitime çok önem veren bir belediye. Mağduriyetlerin giderilmesi için bu hizmeti vermek istiyoruz. 7 Haziran 2020 tarihi LGS tarihi olarak MEB tarafından kesinleştirildi. 7 Haziran tarihine kadar LGS’ye hazırlanan tüm öğrencilerimiz bu uzaktan eğitim sistemimizden faydalanacaktır” dedi.

Kurs merkezlerinden bilgi alınabilecek

Büyükşehir Belediyesi’nin 8. sınıf öğrencileri için sunduğu hizmetten yararlanmak isteyen öğrenciler, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’ni arayıp bilgi alabilecek. Öğrencilerin arayıp, detaylı bilgi alabileceği ve başvuru yapabileceği Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nin numaraları şöyle:

Merkez şube: 0324 232 34 32

Tarsus şube: 0324 626 59 28

Silifke şube: 0324 224 07 67

Gülnar şube: 0324 774 82 52

Anamur şube: 0324 235 25 25

Mut şube: 0324 673 20 01

Aydıncık şube: 0324 814 21 67

SOYDAN: ”KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ” SOYDAN: ”KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ”

Erdemli şube: 0324 502 58 41