Adana’da, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri ile Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro ekipleri tarafından bir iş yerinin bodrum katında timsah bulundu. Nesli Tehlike Altındaki Türlerin Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) kapsamında olan timsah, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Tarsus Doğa Parkı’na teslim edilerek koruma altına alındı.

KADINLAR’DAN, BAŞKAN GÜLTAK’A TAM DESTEK KADINLAR’DAN, BAŞKAN GÜLTAK’A TAM DESTEK

İçerisinde çok çeşitli türlerin bulunduğu ve tüm Türkiye’den ziyaretçilerin uğrak yeri haline gelen Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkı, tabiatta farklı nedenlerle yaralanan hayvanların tedavilerini uygularken, bir taraftan da kaçak yollarla Türkiye’ye getirilen ve yakalanan hayvanlara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Yavru timsah Tarsus Doğa Parkı’nda koruma altında

Yasa dışı yollarla Türkiye’ye getirilen timsah Adana’da bir iş yerinin bodrum katında bulundu. Koruma altına alınan yavru timsah Tarsus Doğa Parkı’na teslim edildi. Büyükşehir veteriner hekimleri tarafından klinikte genel kontrolleri yapılan ve sağlık durumu iyi olan yavru timsah, park içerisinde özel bir yaşam alanına konuldu.

Tarsus Doğa Parkı sorumlu veteriner hekimi Celal Çevirgenoğlu, timsahın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, “Adana Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından Adana bölgesinde el konulan timsah Tarsus Doğa Parkı’na getirildi. Gerekli sağlık kontrolleri yapıldı ve kendisine uygun bir bölmeye alındı. Şu an hiçbir problemi yok. Artık yaşamına Tarsus Doğa Parkı’nda devam edecek” dedi.