MERSİN - Covid-19 tedbirleri kapsamında üç aydır ara verilen Toroslar Belediye Meclisi, normalleşme sürecinin ardından ilk meclis toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın başkanlığında toplanan mecliste 24 gündem maddesi görüşüldü.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen meclis toplantısı öncesinde meclis üyeleri ve katılımcıların ateşleri ölçülerek salona alınırken, salondaki oturma planı da sosyal mesafe kuralına göre düzenlendi.

BAŞKAN YILMAZ: "BİZ, FARKLILIKLARIMIZLA GÜZELİZ"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, toplantının açılışında Sivas Madımak olayının 27'nci yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaparak; "Bugün, Sivas Madımak'ta yaşanan acı olayların yıl dönümü. Bu provakasyon, tamamen Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, toplumdaki farklı grupların birbirine karşı saygısına, sevgisine saplanmış bir hançerdir. Ama bizim birliğimizi ve beraberliğimizi hiçbir provakasyon bozamaz. Çünkü biz farklılıklarımızla güzeliz. Birbirimizin farklılıklarını sevmekle, saymakla güzeliz. Birliğimizi ve beraberliğimizi de Allah'ın izniyle kimse bozamayacaktır. Sivas'ta hayatını kaybeden 37 kişiyi rahmetle anıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.


"SÜRECİ BAŞARIYLA YÖNETTİK"

Pandemi sürecini ülkemizin başarıyla atlattığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, Toroslar Belediyesi olarak da süreci iyi yönettiklerini söyledi. Başkan Yılmaz; "Toroslar Belediyesi olarak koordineli iyi bir çalışma düzeninde ilçemizdeki kamu kurumlarımızla tam bir uyum içerisinde çalıştık. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında yanlarında olduk.  Bu konuda gayret gösteren tüm personelimize yeniden teşekkür ediyorum. Bu süreçte benim en önemsediğimiz şey millet olarak ortaya çıkan özgüven. Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin küresel seviyede alacağı rol çok farklı olacak. Bu süreci hep beraber yaşayacağız. İnşallah daha güzel günlere kavuşacağız" diye konuştu.

Toplantıda Nisan 2021 tarihine kadar görev yapacak, Encümen Üyeliği ve Komisyonların seçimi de yapıldı. Encümen üyeliğine; Serpil Mersin, Ahmet Kılıç ve Mehmet Koç seçildi.

"EĞİTİM VE İSTİHDAM PROJELERİ HAYATA GEÇECEK"

Toroslar Belediyesi tarafından hazırlanıp başvurusu yapılarak Japonya Büyükelçiliği'nin 2020 yılında açmış olduğu Yerel Projelere Hibe Programına sunulan "Toroslar Engelsiz Yaşam Eğitim Merkezi (TEYEM) Projesi", Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi'nin 2020 yılında açmış olduğu Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı'na sunulan "Genç İstihdamına Dijital Dokunuşlar Projesi", Çukurova Kalkınma Ajansı'nın 2020 yılında açmış olduğu Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı'na (SOGEP 2020) sunulan "Toroslar Mesleki Eğitim, İstihdam ve Kariyer Merkezi Projesi", "Toroslar Tasarım-Beceri ve Gelişim Kampüsü Projesi” ve "Bana STEM Et Eğitim Otobüsü Projesi” ilgili tüm iş ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a veya görevlendireceği personele yetki verilmesine ilişkin teklif görüşülerek, kabul edildi.

GEZERAVCI UZAYA GÖTÜRDÜĞÜ NESNELERİ AÇIKLADI GEZERAVCI UZAYA GÖTÜRDÜĞÜ NESNELERİ AÇIKLADI

"YENİ İMAR PLANLARI KABUL EDİLDİ"

Mersin İli, Toroslar İlçesi, Arpaçsakarlar Mahallesi ve Çevresi 412 hektar alanda 1/1000 ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı ile Mersin ili, Toroslar ilçesi, Arpaçsakarlar Mahallesi, Yalınayak Deresi ile Serbest Bölge Otoban Bağlantı Yolu arasındaki yaklaşık 165 hektar alanda yapılacak olan II. Etap 1/1000 ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planları”  görüşülerek, kabul edildi.


"TOROSLAR, YATIRIM YAPMAK İÇİN EN UYGUN BÖLGE"

Yeni İmar Planlarının hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Amacımız, yapılacak yatırımlar ile bölgemizin cazip bir merkez haline gelmesidir. İstihdam için iş yeri, iş yeri için yatırım, yatırım için yatırımcı ve uygun irade lazım. Bizde de bu irade var. Toroslar, yatırım yapmak için doğru yer. Yeni Uygulama İmar Planları'nın da bu mecliste çıkması için süreci hızlı yürüttük. Komisyonlardan raporlar oy birliğiyle çıktı. Bu son derece sevindirici. Kıymetli meclis üyelerimize ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

"ŞEHİTLERİN İSMİ PARKLARDA YAŞAYACAK"

"Toroslar Belediyesi sınırları içerisinde muhtelif mahallelerde yer alan parklara isim verilmesi” ne ilişkin Gençlik ve Spor Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Komisyonunun ortak raporu da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 

"Şehitlerimize ve ailelerine olan vefa borcumuzu bir nebze olsa ödemeye çalışıyoruz" diyen Başkan Yılmaz, ilçe sınırları içerisindeki 10 parkta şehitlerin isimlerini yaşatacaklarını söyledi.

Daha sonra diğer gündem maddelerine geçildi. Toroslar Belediyesi'nin 01/01/2019–31/12/2019 dönemini kapsayan faaliyet raporu görüşülerek, oy birliğiyle kabul edilirken, Ağustos ayında yapılacak olan meclis toplantı günü; 5 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00 olarak belirlendi.

Toroslar Belediye Meclisi, Temmuz Ayı toplantısının ikinci oturumunu yapmak üzere 7 Temmuz Salı günü saat 14.00'de yeniden toplanacak.