MERSİN - Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, görüş ve önerilerini almak üzere apartman ve site görevlileri ve aileleri ile bir araya geldi. Apartman görevlilerinin taleplerini dinleyen ve yönetimde katılımcılık vurgusu yapan Başkan Özyiğit, “Vatandaşlarımızın talep ve önerilerini almak amacıyla toplumun tüm kesimleriyle buluşmaya devam ediyoruz. Ve hizmetlerimizi bu doğrultuda planlıyoruz. Aynı yaşam alanını paylaşıyorsak bu şekilde hareket etmeliyiz, herkesin yaşadığı yer hakkında söz söyleme hakkı vardır. Bugün de aynı anlayışla apartman görevlilerimizle bir aradayız.”dedi.

‘Şimdi söz apartman görevlilerinde’ sloganıyla Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Mersin Kapıcılar Derneği Başkanı Efe Döner ve çok sayıda site ve apartman görevlisi aileleri ile birlikte katıldı. Buluşmada aileler yaşadıkları kent hakkında görüşlerini dile getirirken, çocukları da düzenlenen renkli etkinlikle doyasıya eğlendi. Ayrıca ailelere 0-3 Yaş Erken Çocukluk Eğitimi Projesi hakkında bilgi verildi.

“Vatandaşlarımıza nasıl bir kent istediklerini sorduk”

Göreve başladıkları günden bu yana Yenişehir’i vatandaşlarla birlikte yönettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Göreve başladığımız günden bu yana kentimizi birlikte yaşadığımız hemşehrilerimizle yönetiyor, hizmetlerimizi de bu doğrultuda hayata geçiriyoruz. Birçoğunuzun şahit olduğu gibi 5 yıllık stratejik planın hazırlanması sürecinde tüm mahallelerde toplantılar düzenleyerek ve muhtarlıklara sandıklar kurarak vatandaşlarımıza nasıl bir kent istediklerini sorduk.” dedi.

“Yaşanılabilir ve temiz bir yaşam alanını birlikte oluşturmalıyız”

Belediyelerin ve apartman görevlilerinin görev ve sorumluluklarının benzer olduğunu ve bu nedenle elbirliğiyle çalışmaları gerektiğini kaydeden Başkan Özyiğit, “Sizler gerek apartmanlarda gerekse toplu konutlar ve sitelerde; binaların bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, bahçe düzenlemeleri, ortak kullanım alanlarının bakımı ve temizliği sorumluluğunu taşıyorsunuz. Aynı zamanda apartmanların güvenliklerinin sağlanması da yine birçoğunuzun üstlendiği görevler arasında yer alıyor. Sizler çok zor ama aynı zamanda bir o kadar da önemli bir görev üstlenmektesiniz. Belediye olarak bizim de görev ve sorumluluğumuz sizinkilerle benzer.  Bu nedenle el birliğiyle çalışmalı, yaşanılabilir ve temiz bir yaşam alanını birlikte oluşturmalıyız. Pandemi sürecinde tüm risklere rağmen sizler de bizim gibi alanda görev başındaydınız. Bu süreçte hep birlikte gösterdiğimiz özverili ve başarılı çalışmalar kentimizde vaka sayılarının az olmasını sağladı. Bu nedenle tüm hemşehrilerim adına sizlere de teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Özyiğit, Sıfır Atık Projesini anlattı

Yenişehir’de Sıfır Atık Projesini hayata geçireceklerini belirten Başkan Özyiğit, bu projede apartman görevlileri ile birlikte çalışacaklarını ifade ederek şunları söyledi: “Korona virüs bizlere temiz bir çevre ve temiz bir doğanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Unutmamalıyız ki doğanın bize değil, bizim doğaya ihtiyacımız var. Bizler bunun farkındayız ve belediye olarak vatandaşlarımıza öncülük ederek, elimizi taşın altına koymamız ve yaşam alanımızı korumamız gerekiyor. Bu nedenle Yenişehir’de Sıfır Atık Projesini yakında hayata geçireceğiz. Proje ile 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve bununla ilgili Belediyemiz bünyesinde Sıfır Atık Müdürlüğü kuracağız. Proje ile atıkların evlerde yani kaynağında ayrıştırılmasını sağlayacak, atık merkezimizde toplayacak ve atıkların geri dönüşümünü sağlayacağız. Sıfır atık ile ilgili bir başka projemiz olan Çevreci Yenişehir Halk Kart Projesi ile vatandaşlar ambalaj atıkları ile diğer evsel atıkları niteliklerine göre ayırıp biriktirecek. Biriktirilen atıklar her mahalleye belirlenen gün ve saatte gelen belediye görevlilerimize teslim edilecek. Atıkları türüne göre tartarak teslim alacak personellerimiz, atıkların puan karşılığını Çevreci Yenişehir Halk Kart’ta POS cihazıyla yükleyecek.  Kartlara yüklenen tutarlarla vatandaşlar Yenişehir’de anlaşmalı yerel esnaflardan alış veriş yapacak. Sizlere de sıfır atık projelerimizde önemli görevler düşüyor. Bu uygulamalarımızın vatandaşlarımıza duyurulması ve atıkların evde ayrıştırılmasında apartman görevlilerimizle birlikte çalışacağız. Bu şekilde geri dönüşüm sağlarken aynı zamanda sizlerin de iş yükünü önemli derecede azaltacağız.”

Moloz ve budama atıkları için program oluşturuldu

Apartman görevlilerinden moloz ve budama atıklarının belirlenen günlerde dışarı çıkarılmasını rica eden Başkan Özyiğit, “Moloz ve budama atıklarının kentimizde görüntü ve çevre kirliliğine neden olmamasını sağlamak amacıyla bir program hazırladık ve programı sizlerle paylaşacağız. Budama atıklarını toplanma planına göre belirlediğimiz gün ve saatlerde ve yine belirlediğimiz alanlara bırakmanızı rica ediyoruz. Atıkların gelişi güzel bir şekilde bırakılması kentimize yakışmayan görüntülere neden olmaktadır. Bu konuda duyarlılık göstereceğinize yürekten inanıyorum. Tüm mahallelerimizde ve sokaklarımızda çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Daha temiz bir Yenişehir için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Talep ve önerilerinizi almak ve kentimizi konuşmak üzere yaptığımız davet üzerine bugün buraya gelmeniz bizleri ziyadesiyle memnun etti. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu bir başlangıç önümüzdeki süreçte bu kenti daha çok yaşanılabilir kılmak için iletişimimizi üst seviyeye taşıyacağız.” diye konuştu.

BAŞKAN SEÇER’DEN, BAŞKAN YILDIZ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ BAŞKAN SEÇER’DEN, BAŞKAN YILDIZ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Toplantı sonrasında Yenişehir Belediyesi tiyatro eğitmenleri Volkan Güneri ve Çağlar Ekinci ile müzik eğitmeni Veli Polat tarafından çocuklara özel tiyatro gösterisi sunuldu.