Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, koronavirüs salgının turizm sektörüne etkisini TBMM gündemine taşıdı. Kılavuz: “Mersinimizin turizm konusunda hak ettiği yatırımlara kavuşması beklentilerimiz arasındadır” dedi.

MERSİN, TURİZMİN ÖNDE GELEN KENTLERİNDEN BİRİDİR

Mersin’in Turizm sektöründe önde gelen kentlerden birisi olduğunun altını çizen Kılavuz konuşmasında şunları ifade etti: “Mersin; doğası, antik kentleri, tarihi dokusu ve kültürel iklimi ile Türkiye’nin önde gelen turizm kentlerinden biridir. 321 kilometrelik sahili eşsiz güzelliklere ve doğal plajlara ev sahipliği yapmaktadır. Nice medeniyetlerin ve kültürlerin mirası üzerine kurulan Mersinimiz açık hava müzesini andırmaktadır.”

SALGIN, TURİZMİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

BAŞKAN SEÇER’DEN BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ BAŞKAN SEÇER’DEN BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Turizm sektörünün ve turizme bağlı sektörlerin salgın dönemi boyunca olumsuz etkilendiğini belirten Kılavuz, hükümetten mağduriyetlerin giderilmesi ve turizm konusunda Mersin’e daha fazla yatırım yapılmasını istedi.

Kılavuz sözlerine şu şekilde devam etti: “Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını turizmi olumsuz yönde etkilemiştir. Mersinimiz gibi turizmin en önemli gelir kaynaklarından biri olan şehrimizde Turizm sektörü ve turizme bağlı sektörlerin yaşanılan durumdan etkileneceği aşikârdır. Güzel Mersinimizin turizm sezonunda bu olumsuzluktan en az şekilde etkilenmesi, hükümetimizin yaşanabilecek olası mağduriyetleri gidermesi, Mersinimizin turizm konusunda hak ettiği yatırımlara kavuşması beklentilerimiz arasındadır.”