Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, belediyenin tüm birimlerinde bir temsilci belirleyerek kadının gücünü kurum içindeki dayanışmayla artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda temsilcilerle ilk kez bir toplantı düzenlendi. “Yerel Eşitlik Eylem Planı” adını taşıyan toplantıya Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın ilk gönüllüsü Meral Seçer’in yanı sıra Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, şube müdürleri ve birim temsilcileri katıldı.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin yerel yönetimdeki uygulaması ele alındı

Toplantıda, özellikle yerel düzeyde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması amaçlandı. Bu kapsamda eşitlikçi politikaların uygulanması ve sürdürülebilmesinin yerel yönetim anlayışına yerleştirilmesi gündeme alındı. Kadınların karar alma mekanizmalarındaki katılımcılığını artırma ve yaşam standartlarının iyileştirilmesine yönelik stratejilerden bahsedildi. Bu stratejilerin uygulanması noktasında yerel hizmet modelleri anlatıldı. Ayrıca, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın yönetim şeması ve hizmetleri diğer birimlerdeki temsilcilerle paylaşıldı.

“Kadın ve Aile Hizmetleri Gönüllüler Birimi’nde ilk gönüllü olarak başladım”

KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı ve Kadın Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı gönüllüsü Meral Seçer, toplantıda yaptığı konuşmada, söz konusu daire başkanlığının kurulma yıl dönümüne yaklaşıldığını belirtti. Meral Seçer, çalışmalara Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu adıyla başladıklarını vurgulayarak, “Daire Başkanımız Şerife Hasoğlu Dokucu’ya çok teşekkür ediyorum. Kadın ve çocuklar üzerinde çok emeği geçti ve sizlerle birlikte güzel projelere imza attı. Belediyenin Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne temsilci gelen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ben Kadın ve Aile Hizmetleri Gönüllüler Birimi’nde ilk gönüllü olarak başladım. Şu anda daire başkanımız ve ekibiyle gönüllü çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçelerdeki kadınlarımızın ve çocuklarımızın problemleri neler veya ne yapmak istiyorlar, bizler onlara ne katabiliriz, bunların bilgilendirilmesi yapılıyor.  Bunun en güzel yanı da merkezde yapılan hizmetlerin ilçelerle koordineli olarak devam etmesi, aktif olması ve merkezde belli eğitimler almış insanlarla eğitimlere ihtiyacı olan insanlar arasında köprü oluşturmak oldu” dedi.

“Kadın emeğini değerlendirme konusunda aktif bir şekilde çalışıyoruz”

Meral Seçer, aynı zamanda kurucu başkanlığını yaptığı Mersinden Kadın Kooperatifi’nin de çalışmalarından söz ederek, “Kadın emeğini değerlendirme konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi destekli kadın kooperatifimizi kurduk. Aktif bir şekilde çalışıyoruz. Kadın ve Aile Hizmetleri’nin ilgili şubesiyle birlikte tüm ilçelerde kadınlarımızın ürettikleri, neler yapmak istedikleri, ürünlerinin değerlendirilmesinin ne şekilde olacağı ve farklı konularda bilinçlendirilmeleri konularında çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

“Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi benim için çok kıymetli”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personellerini yoğun çabalarından dolayı kutlayan Meral Seçer, “Bütün birimler çok kıymetli ama bir kadın olarak içinde olduğumdan dolayı Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi benim için çok kıymetli. Özellikle Pandemi döneminde Kadın ve Aile Hizmetleri’nin canhıraş çalışmalarını, her yerde onlarını görmek bizleri mutlu etti. Sadece bizler değil, Mersinliler Kadın ve Aile Hizmetleri’nin ne kadar kıymetli ve önemli bir daire başkanlığı olduğunu anladılar” ifadelerine yer verdi.

“Bu çalışmaya başlayacağımız için çok heyecanlıyız”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu da belediyenin diğer birimleriyle artık koordineli olarak çalışma yürüteceklerini belirterek, “Bu çalışmaya başlayacağımız için çok heyecanlıyız. Bundan sonraki çalışmalarımızın koordineli iletişim sağlayarak daha verimli ve daha aktif olacağını düşünüyoruz. Bundan sonraki aşamalarda kadın, çocuk ve ailelerle ilgili çalışmalarda sizler de bizlere hangi aşamalarda nasıl başvuracağınızı görmüş olacaksınız” dedi.