Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra istihdama da katkı sunarak örnek bir belediyecilik anlayışı sergiliyor.

Bu kapsamda Mesleki Yeterlilik Kurumu Belgelendirme Kurumu (MEYEM) ile işbirliği yapan Anamur Belediyesi, çeşitli meslek dallarında çalışan ustalara ücretsiz olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi verecek.

İstihdama destek olmak ve nitelikli işgücünü arttırmak amacıyla yapılan protokole göre; alçı sıva, alçı levha, boyacı, sıvacı, duvarcı, ısı yalıtım seramik ustası ve inşaat işçisi olan 200’ün üzerinde usta sınava tabi tutularak Mesleki Yeterlilik Belgesi alacak.

RAMAZAN BAYRAMI’NDA MISIR’A TÜRK AKINI RAMAZAN BAYRAMI’NDA MISIR’A TÜRK AKINI

Başkan Kılınç’tan  Sınava Giren Ustalara Ziyaret

Anamur Belediyesi Şehit Şükrü Ünlü Pazaryerinde gerçekleştirilen uygulama alanını ziyaret eden Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, kurslara katılımın ücretsiz olduğunu kaydetti.

MEYEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Özipek’in de hazır bulunduğu ziyarette ustalara başarılar dileyen Başkan Kılınç: “MEYEM ile gerçekleştirdiğimiz protokol sayesinde çeşitli meslek gruplarında faaliyet gösteren 200’ün üzerinde ustamıza oluşturduğumuz uygulama alanında sınav yapıyoruz. Sınavda başarılı olan arkadaşlarımıza belgelerini vererek nitelikli iş gücünün artmasına katkıda bulunacağız’’ dedi.