Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) ve Mersin Üniversitesi Rektörlüğü arasında, Mersin’deki firmaların Ar-Ge’lerini desteklemek için iş birliği protokolü imzalandı.

MERYAD üyesi firmaların ve Mersin’de faaliyet gösteren firmaların Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini arttırmak amacıyla, MERYAD ve Mersin Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.  Mersin Üniversitesi'ndeki bilgi birikimi ve teknolojik altyapıdan faydalanarak üniversite-sanayi iş birliğine katkı sağlamayı amaçlayan çalışmanın tanıtımı Mersin Üniversitesi’nde gerçekleşen programla yapıldı.

“UMARIM İKİ TARAFIN İÇİN DE FAYDALI BİR İŞ BİRLİĞİ OLUR”

Mersin Üniversitesi toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş, iş birliği protokolünün iki taraf içinde hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. Başkan Doğmuş, "İki tarafta teknolojik yenilik alanında AR-GE, tasarım, sistem entegrasyonu, dış ticaret gibi rekabeti güçlendirme faaliyetleri kapsamında ulusal ve uluslararası fon programlarına yönelik proje geliştirme ve yürütme konularında ortak çalışmalar yapacak. Umarım iki tarafın için de faydalı bir iş birliği olur" dedi.

“MERYAD ÜYESİ FİRMALARDA ÖĞRENCİLERİMİZ PRATİK EĞİTİMLERİ GERÇEKLEŞTİREBİLECEK”

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise, işbirliği protokolü hakkında, "MERYAD bünyesinde gerçekleştirilecek ihtiyaç analizi, fizibilite çalışmaları, kümelenme ve mentorluk çalışmaları ve benzeri faaliyetlerde MEÜ’nün teknik ve akademik bilgi birikimi ve tecrübelerinin çalışmaya aktarılacak ve yine MERYAD bünyesinde bulunan firmaların ihtiyaç duyduğu eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinde MEÜ’ nün teknik ve akademik bilgi birikimi ve tecrübelerinin çalışmaya aktarılarak işbirliği gerçekleştirilecek. Ayrıca MERYAD üyesi firmalarda öğrencilerimiz pratik eğitimleri gerçekleştirebilecek” ifadelerini kullandı.

UYSAL: “23 NİSAN’IN TÜRK MİLLETİ İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK” UYSAL: “23 NİSAN’IN TÜRK MİLLETİ İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK”

Konuşmaların ardından Başkan Doğmuş ve Rektör Çamsarı, iş birliği protokolünü imzaladı.