MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET

Nida Nur Yıldız'ın videosunu paylaştığı iddia edilen eski eş İbrahim Burak Etiler ilk kez basın açıklaması yaptı. Hakkındaki iddialara ilişkin Etiler, "Böyle bir videoyu ne gönderdim, ne gösterdim, nede herhangi bir platformda paylaştım" diyerek suçlamaları reddetti.

İbrahim Burak Etiler, bir süre evli kaldığı Nida Nur Yıldız ile yaşadığı döneme ait eski eşinin iddia ettiği görüntülerinin arkadaşlarının telefonunda bulunduğuna yönelik  ilk kez basın açıklaması gerçekleştirdi. Sosyal medya ve ulusal medyada gündeme gelen iddialara yanıt veren ve hakkında yapılan suçlamalarla ilgili konuşan Etiler, "Böyle bir paylaşım şahsım tarafından hiçbir platformda paylaşılmamıştır. Böyle bir videonun varlığını kabul ediyorum fakat herhangi bir arkadaşıma göstermişliğim dahi yoktur. Nida Nur Yıldız' ın iddialarının asılsız olduğu tarafların soruşturma dosyasında dinlenen tanıklar ve alınan bilirkişi raporları ile sabittir" dedi. 

Twitter, instagram, facebook gibi bir çok sosyal medya platformlarında yer alan ve ulusal medyada da gündeme gelen Nida Nur Yıldız'ın iddialarına ilişkin İbrahim Burak Etiler ilk kez basın açıklaması gerçekleştirdi. Nida Nur Yıldız ile ile 08/09/2018 tarihinde evlendiklerini ve evliliklerinin iki buçuk ay kadar sürdüğünü belirten Etiler, "Bu süre zarfında anlaşmazlıklardan dolayı boşanma aşamasına geldik. Boşanma sürecimiz de Nida Nur Yıldız'ın avukatı ile birlikte iki tarafta kırılmasın, incilmesin diyerek kendilerinin bir takım beklentileri beyan etmelerinden sonra maddi ve manevi tazminat olarak istenilen rakamı zorluk çıkarmadan ödedim. Sonrasında kendisini ne gördüm nede iletişime geçtim" ifadelerini kullandı. 

"Tanık beyanları  videoyu paylaşmadığıma dair "

Boşandıktan sonra Nida Nur Yıldız'ın kendisinden şikayetçi olduğunu belirten Etiler, "Benim de içerisinde bulunduğum 6 kişilik bir whatsapp grubunda evli olmadan önce bir takım videoların paylaşıldığı yönünde. Böyle bir whatsapp grubu mevcutta var. Nida Nur Yıldız'ın kendisinin gösterdiği tanıkların beyanlarında, 'Kesinlikle bir video, resim ve ses kaydının paylaşılmadığına' dair beyanlar mevcut" diye konuştu.

"Tiyatronun altında yatan asıl neden para koparmak"

Mahkeme sürecinin devam ettiği dönemde eski eşinin amacının ne olduğunu anlamaya yönelik araştırmaya girdilerini belirten Etiler, "Olay savcılık tarafından arabulucuya sevk edildiğinde Nida Nur Yıldız'ın 4 milyon TL bir para talep ettiğini gördük . Bu yapılan bütün tiyatronun altında yatan neden tamamen para koparmak adına yapıldığını belgeledik. Dosyalarımızda da bunlar mevcuttur" dedi.
"Astronomik rakamlar kullanılarak ödeyememem hedeflenebilirdi"

Katıldıkları canlı yayında Nida Nur Yıldız'ın '4 milyon TL'yi ödemeyeceği için talep ettim' sözlerine cevap veren Etiler, " Burada astronomik rakamlar kullanılarak ödeyememem hedeflenebilirdi. Fakat istenilen paranın ödeyebileceğimi biliyor. Kendisinin tek amacı para alabilmek" dedi.

"Plan ve proje ile suçun üzerime atılması düşünülmüştür"

Nida Nur Yıldız'ın birçok arkadaşıyla konuşarak 'Biz çok ucuz paraya ayrıldık. Nasıl birşey yaparız ve para koparırız' dediğini belirten Etiler, "Plan ve proje içerisine girilerek vefat etmiş birinin üzerine çıkarılacak hat üzerinden videonun sosyal platformlarda paylaşılması ve suçun üzerime atılması düşünülmüştür. Bu durumda benim istenilen parayı ödemem planlanmıştır" ifadelerini kullandı. 
"Kadın hakları kırmızı çizgimdir"

İş adamı olarak ülke içerisinde vergisini veren ve istihdam sağlayan biri olduğunu belirten Etiler, "Genellikle kadın platformlarında yer alarak destek vermeyi  hedefleyen biriyim Annesi ve kız kardeşi olan biri olarak sonuna kadar bu noktası kırmızı çizgisi olan biriyim. Bu kadar hassas bakarken hadiseye takdir edersiniz ki birçok yerde benim uğradığım durum oldu. Kadın hakları suistimal edilerek yıpratılmaya çalışılıyoruz" diye konuştu.
"Yüce adalete güveniyorum"

Kendisinin herhangi bir video,resim ve ses paylaşmadığının altını çizen Etiler, "Biz bu tehdit, kumpas ve şantaja boyun eğmedik. Yüce adalete ve yargıya güvenimiz sonsuz. Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum.Böyle bir videoyu ne gönderdim, ne gösterdim, nede herhangi bir platformda paylaşmadım. Bilişim raporlarıda telefonumdan böyle bir videonun paylaşılmadığına dair sonuç verdi. İtibar suikastine uğratılmaya çalışıyorum. Maddi menfaat kazanma derdindeler. Sosyal medyada itibar suikastine son verilmelidir. Konu adli mercidedir" şeklinde konuştu