Ulusal bir gazete ve yerel bir internet sitesinde Mersin Toroslar İlçesi’ne bağlı Kızılkaya Mahallesi’nde satışı yapılan bir bahçe ile ilgili “Maden çıkan bahçesini satmak istemedi, belediye çalışanlarının saldırısına uğradı” ve “Toroslar’da neler oluyor” başlıklarıyla yayınlanan haberlerde ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu anlaşıldı.

Söz konusu haberde Mustafa Gözütok isimli bir vatandaş, Kızılkaya Mahallesi’nde bulunan 25 dönüm arazisini satın almak isteyenlerin kendisini darp ettiğini, kafasına silah dayadıklarını, tarlanın altında krom madeni olduğu için elinden zorla satmaya ikna edilmek istendiğini ve “Biz mafyayız” ifadeleriyle kendisine gözdağı vermeye çalıştıklarını iddia etmiş ve şahıslardan şikayetçi olduğunu açıklamıştı.

TÜRK TELEKOM’DAN AKM’DE ERİŞİLEBİLİR YAŞAM PROJELERİ TÜRK TELEKOM’DAN AKM’DE ERİŞİLEBİLİR YAŞAM PROJELERİ

İŞİN ASLI FARKLI ÇIKTI

Konuyla ilgili Mustafa Gözütok’un kardeşi Mehmet Gözütok iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Mehmet Gözütok tarlanın 1979 yılında satın alındığını ve babasının vefatından önce tarlayı abisi Mustafa Gözütok ile kendisine bıraktığını kaydetti. 12 Temmuz 2018 tarihinde ise abisi Mustafa Gözütok’un tarladaki hissesini 200 bin TL bedelle bankadan kredi çekerek kendisinin satın aldığını belirtti.

“PARAYI BANKADA KENDİSİNE VERDİLER”

Yapılan satışın ardından bankanın bahçeye ipotek koyarak satış bedelini Mustafa Gözütok’a ödediklerinin altını çizen Mehmet Gözütok: “Bu tarla bize babamızdan kaldı. Abim Mustafa Gözütok ile tarlaya biz varistik. Ancak 12 Temmuz 2018 tarihinde ben bankadan kredi çekerek abim Mustafa Gözütok’a ait hisseyi kendisinden 200 bin TL bedelle satın aldım. Bankada parayı abim Mustafa Gözütok’a verdi” dedi.

“BENİ AZRAİLİN AĞZINDAN ALDI”

Bankanın bahçeye ipotek koymasının ardından 3 yıldır bankaya olan borcunu ödemeye çalıştığını ancak ödeyemediğini vurgulayan Mehmet Gözütok, borçları nedeniyle icra geldiğini ve bankanın bahçeye el koyduğunu belirtti. Köy yerinde yaşamaları nedeniyle çıkabilecek dedikodulardan dolayı intihar etmeyi bile düşündüğünü ifade eden Mehmet Gözütok: “İcra geldikten sonra banka bize bir kolaylık sağladı ve eğer müşteri bulabilirsem bahçeyi satıp bu dertten kurtulabileceğimi söyledi. Yaklaşık 1 ay bahçenin satışı ile ilgili uğraşıyorum. En sonunda bir arkadaşım vesilesiyle Ersin Bey ile tanıştı. Kendisine durumu açıkladım ve kendisi de bahçeyi almaya karar verdi. 20 Nisan 2020 tarihinde tarlanın satışını gerçekleştirdim ve tapuyu Ersin Bey’e devrettim. Ersin Bey’den Allah razı olsun. Ailem, annem, diğer abilerim hep Ersin Bey’e teşekkür ettiler. Bizi böyle bir dertten kurtardığı için kendisinden Allah razı olsun dediler. Ersin Bey beni Azrail’in ağzından aldı. Çünkü bu borçlardan dolayı intihar etmeyi bile düşünüyordum” şeklinde konuştu.

“7 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BİLE BU İŞE ALET ETTİ”

26 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştiği iddia edilen darp olayının yaşandığı günün sabahında diğer abileri ve ailesi ile birlikte bahçeye giderek Ersin Bey’e teşekkür ettiklerini kaydeden Mehmet Gözütok, kendilerinin bahçeden ayrılmasının ardından abisi Mustafa Gözütok’un bahçeye gelerek Ersin Y. ve yanındakilere saldırdığını vurguladı. İşin aslının kamuoyuna yansıtıldığı gibi olmadığını söyleyen Mehmet Gözütok abisinin bu şekilde yalan yanlış ifadelerle kamuoyunu neden yanılttığına bir anlam veremediğini de sözlerine ekledi.

“BURADA MADEN FALAN YOK!”

Mehmet Gözütok abisi Mustafa Gözütok’un iddia ettiği gibi bahçelerinde maden olmadığına da vurgu yaparak: “1979 yılında alındı bu bahçe. 41 yıldır ben burada yaşıyorum. Şimdiye kadar maden yoktu şimdi mi çıktı? Bahçemizde öyle bahsedildiği gibi maden falan yok” dedi.

“AİLECEK MAHCUP OLDUK…ERSİN BEY’DEN ÖZÜR DİLİYORUM”

Çıkan haberler ve asılsız iddiaların ardından hem Ersin Y.’nin hem yanındaki arkadaşlarının hem de çalıştığı kurumun zor durumda kaldığını ve sosyal medyada linç edildiklerini kaydeden Mehmet Gözütok, herkesten özür dileyerek: “Ersin Bey bizi büyük bir dertten kurtarmışken, kendisinin ortaya attığı asılsız iddialar nedeniyle hem Ersin Bey hem yanındaki avukat, öğretmen, müdür ve mühendis arkadaşları hem de çalıştığı kurum zor durumda kaldı. Sosyal medyada linç edildiler. Ailecek bu konuda Ersin Bey’e karşı mahcup olduk. Bundan dolayı kendilerinden özür diliyorum. Bu bahçe benim, abimin bu bahçede 12 Temmuz 2018 tarihinden bu yana herhangi bir hakkı kalmadı. Ayrıca kendisinin iddia ettiği gibi aramızda bir protokol falan da yok. Ben parasını ödeyerek bahçenin kendisine ait olan hissesini satın aldım” şeklinde konuştu.

“GEREKLİ MAKAMLARA İSTEDİKLERİ BELGELERİ VEREBİLİRİM”

Mehmet Gözütok bahçenin kendisine ait olduğunun, bankadan çekilen kredi ve diğer belgelerin elinde olduğunu ilgili makamların kendisinden talep etmesi halinde bu belgeleri verebileceğini de sözlerine ekledi.