İLKSAN (İlkokul Öğretmenleri Dayanışma Sandığı temsilcilik seçimleri yapıldı. Yapılan seçimlerde Mersin’deki 20 temsilciliğin 16’sını Türk Eğitim-Sen’li eğitim çalışanları, 4 tanesini de Eğitim Bir-Sen’li eğitim çalışanları kazandı.

GÜLTAK: “1 NİSAN’DA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ” GÜLTAK: “1 NİSAN’DA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”

Seçimlerin ardından bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Metin Ercan, sonuçların eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi. Ercan: “İlimizde dün yapılan İLKSAN seçimlerinde toplam 20 temsilciliğin 16 tanesini Türk Eğitim Sen’li eğitim çalışanları 4 tanesini de sözde bağımsız Eğitim Bir-Sen’li eğitim çalışanları kazanmıştır. Bu sonuçların eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyor bu seçimlerde demokrasinin gereği olarak aday olan ve centilmence bir tavırla yarışan tüm aday arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlçe Temsilcisi seçilenlere bundan sonraki süreçte başarılı çalışmalar diliyorum” dedi.

“DESTEK VERMEK İÇİN HASTALARINI BIRAKIP GELDİLER”

Seçim günü sendika üyelerinin büyük fedakarlıklar yaptıklarını vurgulayan Başkan Ercan, bazı üyelerin sendikasına sahip çıkmak ve arkadaşlarına destek verebilmek adına hasta yatağındaki yakınlarını bırakarak gelip oylarını kullanıp geri döndüklerini vurguladı. Metin Ercan: “Türk Eğitim-Sen, Mersin'deki başarısının gerçek sahipleri aday oldukları günden itibaren gece demeden gündüz demeden tüm eğitim çalışanlarını ziyaret ederek onlarda büyük bir güven oluşturan Temsilci Adaylarımız, seçim sürecinde ve seçim günü fedakarca çalışan teşkilat yöneticilerimiz,  annesi rahatsızlandığı için ona bakmak üzere Osmaniye'de bulunan ama seçim günü arkadaşlarımıza destek vermek için fedakarlık yaparak Mersin'e gelip oyunu kullanıp tekrar geri dönen ÜLKÜ Öğretmenim, babasını rahatsızlığından dolayı Adana' ya götüren hastaneye yatırıp Başkanım bana ihtiyacınız var mı deyip arayan var dediğimizde arkadaşlarımıza destek vermek için gelip tekrar Adana'ya dönen İSMET Öğretmenim, kadrosu Mersin’de olup Mut'ta görevlendirme çalışan ve orada yaşayan Başkanım bana ihtiyacınız olur mu diye aradığında olabilir dediğimde Mut'tan tek başına destek vermek için gelen RECEP Müdürüm, yeni tayini Gülnar'a çıkan ve yerleşme işleri için Gülnar'da bulunan telefon açarak Başkanım durum nedir geleyim mi dediğinde durum kritik gözüküyor deyince işini gücünü bırakıp destek vermeye gelen ve oyunu kullanıp geri Gülnar'a dönen MUSTAFA Abimiz, yaylada denizde olup arkadaşlarımıza destek olmak için gelip giden, sendikalı sendikasız bizlere güvenerek destek veren tüm eğitim çalışanları velhasıl Mersin’de Tüm eğitim çalışanları üzerinde oluşturduğumuz samimiyet, inanç ve güvendir. Bu süreçte bizlere inanıp güvenerek destek veren katkı sunan dualarıyla arkamızda duran tüm gönül dostlarımıza şahsım ve Büyük Türk Eğitim-Sen Ailemiz adına teşekkür ediyor, tüm Teşkilatımızla gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“EĞİTİM BİR-SEN’Lİ ÜYELERİN TERCİHİ DE TÜRK EĞİTİM-SEN OLDU”

İLKSAN seçim sonuçlarını iyi analiz etmek gerektiğinin altını çizen Başkan Metin Ercan, Eğitim Bir-Sen üyelerinin bile tercihlerini Türk Eğitim-Sen’li adaylardan yana kullandıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “İLKSAN seçimlerine sendika başkanları, sendika şube yönetim kurulu üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile katılıp biz bağımsız adaylar ile seçime giriyoruz söylemleri eğitim çalışanları tarafından kabul görmedi samimiyetsiz bulundu. Adaylar sendikalarına mı güvenmedi yoksa sendika adaylarına mı güvenmedi soruları geldi gitti ama işin doğrusu her iki tarafta seçimi kazanacaklarına inançları olmadığından dolayı sendika olarak seçimlere girmedik o nedenle seçimi sendika olarak kaybetmedik demek için bu yola başvurduklarını herkes çok iyi biliyor, seçim günü gördük ki sözde bu bağımsız adayların kazanması için tüm sendika yöneticileri çok büyük bir mücadele verdiler ama eğitim çalışanları bu samimiyetsiz yaklaşıma tavır koyarak sandıkta gereken cevabı verdiler. Üye sayılarının çoğunluğu ile övünenlere telefon açarak sandığa getirdikleri kendi üyeleri bile inanıp  destek vermeyerek tercihlerini Türk Eğitim Sen'in adaylarından yana kullandıklarına şahitlik ettik. İLKSAN üyeleri kendilerini kandırmaya çalışanlara bugün bariz şekilde şu mesajı verdi "Gizli oy açık tasnif ile yapılan bu seçimde irademize ipotek koyamayacaksanız İLKSAN’ın karar alma sürecinde size yetki vermiyoruz" dediler. Üye sayıları bizden çok olmasına rağmen çıkardıkları temsilci sayısına bakıldığında üyelerinin neden ve hangi gerekçelerle sendikaların da olduklarının da iyi analiz edilmesi yetkili sendika belirlemenin gizli oy açık tasnif ile yapıldığında yetkili sendika olamayacakları da ortaya çıkmıştır. Kendilerini güç merkezi göstererek sendikacılık yapmaya çalışanların aslında bir güçlerinin olmadığı da bu seçimlerde ortaya çıkmıştır. Çünkü Üyelerinizin size verdiği destek kadar güçlüsünüzdür.  Göreve gelirken kimseyle kavga etmeden, hak ettiğini talep eden bir anlayışla üyemiz olsun olmasın tüm eğitim çalışanlarını kucaklayan bir yaklaşımla sendikacılık yapacağımızın sözünü vermiştik. Geçen 4 yıllık görev sürecimizde ve İLKSAN seçimlerinde Mersin'de tüm eğitim çalışanlarının takdirini ve güvenini kazandığımızı gördük. Seçim sonuçlarının bu inanç ve güvenin göstergesi olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte yetkili ama etkisiz sendikanın son 2 yıldaki erimesine de  baktığımızda eğitim çalışanları tarafından yavaş yavaş tasfiye edileceği görülmüş, Sur da gedik açılmıştır.”