AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, 10 bin ton limon için ihracat izninin çıktığını duyurdu.

Kilosu 20 TL’ye kadar ulaşan ve korona virüs tedbirleri kapsamında ihracatı ön izne tabi tutulan limon ihracatında yeni bir gelişme yaşandı.

Mersin’de bir grup limon üreticisinin limonlarının elde kalması nedeniyle ürünlerini cadde ortasına dökmesi ile limon üreticilerinin yaşadığı zor durum durumu bir kez daha gündeme gelmişti.

Sevindirici haber bugün AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’ten geldi. Ercik sosyal medya hesabından 10 bin ton limon ihracatı için iznin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığını duyurdu.

TOROSLAR BELEDİYESİNDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ TOROSLAR BELEDİYESİNDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ

Ercik yaptığı açıklamada, limon üreticilerine rahat bir nefes aldıracak bu önemli kararın alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek: “Günlerdir Mersin kamuoyunu meşgul eden limon ihracatı konusunda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın ve Mersin Milletvekillerimizin yoğun çabaları, 1,5 aylık emekleri sonucunda 10 bin ton limona ihracat izni Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanmıştır. Mersinimize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Lütfi Elvan ve Mersin Milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Mersin’i ve Mersinli kardeşlerimizi çok sevmektedir. Her zaman ilimizin ve hemşehrilerimizin yanında olmuştur. Bugüne kadar desteklerini esirgemedikleri için Sayın Cumhurbaşkanımızı şükranlarımı sunuyorum. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Lütfi Elvan ve Mersin Milletvekillerimize emeklerinden ve her zaman Mersin’in sesini duyurmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Üreticilerimize ve Mersinimize hayırlı olsun” dedi.