Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, SUN TV ekranlarında yayınlanan ve Semir Bolat’ın hazırlayıp sunduğu Yüz Yüze SUN’acak Sözümüz Var Programı’nın konuğu oldu.

TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR

Önemli projeler arasında yer alan ve daha önce ihale tarihi 21 Eylül olarak belirlenen Metro Projesi’nde ihalenin 9 Ekin’e ertelendiğini duyurdu.

İhaleye katılmayı planlayan firmaların talebi üzerine kendilerinin de onayıyla ihale tarihini ertelediklerini vurgulayan Başkan Seçer; “Bize ek talep geldi sürenin 20 gün uzatılmasıyla ilgili. 21 Eylül’dü tarihi. Çok etkin, yetkin firmaların talebiydi bu. Çünkü finansmanı yurtdışından sağlayacaklar. Bizlerden 20 gün ilave süre talepleri oldu. Bizler de makul karşıladık. Biz de istiyoruz: çok sayıda etkin, yetkin firma girsin, rekabet ortamını güçlendirelim. Mersin’e kazandıracağımız çok önemli yatırım. Mersin’in hem trafiğine, toplu taşımasına, caddelerdeki, bulvarlardaki trafiğine etki edecek hem de sosyal yaşantısına etki edecek. Medeniyet kenti olması yolunda önemli bir proje metro. Gelişmiş kentin yatırımıdır. Gelişmemiş kentte metro olmaz. Mersinimiz’e de yakışır. Kazandırmak istiyoruz. İnşallah 9 Ekim’de ihale olacak. Bunların aşamaları var. Kısa süre içerisinde nihayetlendiririz ve bir an önce kazmayı vururuz” dedi.