Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır tarafından Meclis gündemine taşınan üniversitedeki atamalarla ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Başarır’ın iddiaları arasında yer alan eş ve akraba atamalarını yalanlayan Rektörlük, çıkan haberlerin maksatlı olduğunu iddia etti.

Üniversitenin kurumsal kimliğine ve yöneticilerine yönelik yapılan haberlerin, doğru bilgi içermediği kaydedilen açıklamada: “Üniversitemiz kurumsal kimliğine ve yöneticilerine yönelik son dönemde basında doğru bilgiler içermeyen ve maksatlı olduğu düşünülen haberler yer almıştır. Bu haberlerin doğru olmayan içerik barındırmasının yanı sıra, Üniversitemizde yapılan bütün atamalar 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun bütün gerekliliklerine uyularak (ALES, yabancı dil, lisans not ortalaması, KPSS puanları dikkate alınarak) yapılmıştır” denildi.

ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM” ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”

“Başarır bilgilendirildi, öneriyi tekrar gözden geçirecek”

Habere konu olan atamaların tamamında yüzlerce müracaat olduğu ve atamaların ardından herhangi bir hukuki itirazında bulunmadığı da belirtilirken: “Habere konu olan atamaların tamamında yüzlerce müracaat olduğu gibi, yapılan atamalar sonrası Üniversitemize karşı herhangi bir hukuki itiraz da yöneltilmemiştir” ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili olarak CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın bilgilendirildiği de kaydedilen açıklamada: “Tüm bunlarla birlikte basına konu olan önergenin sahibi Mersin Milletvekili Sayın Ali Mahir Başarır konu ile ilgili bilgilendirilmiştir. Yapılan bu bilgilendirme sonrasında verilen önergeyle ilgili yeniden değerlendirme yapılacağı bilgisi verilmiştir. Bu hususu da kamuoyuyla saygıyla paylaşmak isteriz. Üniversitemiz, üniversitelerarası yapılan bilimsel sıralamalarda son altı yılda akademik çalışma ve projelerle her geçen yıl üst sıralara tırmanmıştır. Buradan da anlaşılacağı üzere akademik kadrolarımız hem yasal mevzuat çerçevesinde hem de liyakat ilkeleri doğrultusunda güçlendirilmiştir. Bundan sonraki süreçte de Üniversitemiz, ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz için lokomotif kurum olma özelliğini sürdürecek, kaliteli eğitim öğretim, ar-ge faaliyetleri ve projeleriyle yükselişini sürdürmeye devam edecektir” denildi.