İçmimarlar Odası Genel Merkezi, 20/214 sayılı karara istinaden TMMOB İçmimarlar Odası Mersin İl Temsilciliği kurulması kararı aldı. Bunun üzerine ilk Genel Kurulu’nu gerçekleştiren temsilcilik, tek aday liste ile seçimlerde yeni yönetimini belirledi.

1.Olağan Genel Kurul’da gerçekleştirilen seçimlerde, tek aday olarak Turuncu Liste, İçmimarlar Odası Mersin İl Temsilciliği Yönetim Kuruluna seçildi. Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu; K. Burçin Köksal, Şebnem Belle, Zafer Uyaroğlu, Sezen Saraçoğlu, Gülten Tokmak Karakol ve Ali Şenli. Seçimlere, İçmimarlar Odası Genel Başkanı Emrah Kaymak, İçmimarlar Odası Genel Sekreteri Turan Ayçiçek, TMMOB Mersin İl Kordinasyon Kurulu Başkanı Seyfettin Atar, Makine Mühendisler Odası Mersin Şubesi Başkanı İbrahim Yücesoy, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Sinan Can, Bilgisayar Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Fuat Yelken, çok sayıda içmimar ve genel kurula katkıda bulunan firma yetkilileri katıldı.

Köksal: “Mesleki haklarımızın temsili ve mücadelesinin sonuçlarını bugün aldık”

İçmimarlar Odası Mersin İl Temsilciliği Yönetim Kurulu adına konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı K. Burçin Köksal, il temsilcisi olarak başladıkları yolda, İl Temsilciliğinin kurulması, genel kurul ve seçimlerin yapılmasıyla devam ettiklerini söyledi. “Mesleki haklarımızın temsili ve mücadelesinin sonuçlarını bugün aldık” diyen Köksal, “Genel Başkanımız Emrah Kaymak ve Genel Sekreterimiz Turan Ayçiçek katılımıyla gerçekleşen bu seçimde, katılım sağlayan ve oyunu kullanan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

“Hedefimiz şube olmak”

Mersin İl Temsilciliği Yönetimi olarak, mesleki haklara ve etiğine bağlı olarak, iç mimarlığı hak ettiği konuma ulaştırmak için yönetim kurulu olma sorumluluğu ile geçmişte olduğu gibi çalışmaya devam edeceklerini belirten Köksal, “Hep ifade ettiğimiz gibi, hedefimiz Şube olmak. Çok kısa zamanda sizlerin desteğiyle sağlam adımlarla gerçekleştireceğimize yürekten inanıyoruz. Değerli meslektaşlarımız, unutmayalım ki birlikte güçlüyüz. Mesleğimizi hak ettiği konuma ulaştırmak ve gelecek nesillere mesleğimizi sağlam adımlarla taşımak için, yaşasın İÇMO birlikteliği. Sağlıklı, güzel günlere yelken açmak umuduyla” şeklinde konuştu.

TMMOB İçmimarlar Odası hakkında

KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI

TMMOB İçmimarlar Odası, Dernek olarak faaliyetlerine başlamış, 1976 yılında Oda statüsüne geçmiş olup, dünyada Oda statüsüne geçen ilk içmimarlık meslek kuruluşlarından biridir. 2011 yılı itibari tam yetkili üye sıfatı ile katıldığı mesleğin küresel ve en büyük örgütü olan IFI (International Federation of Interior Architects / Designers) Uluslararası İçmimarlar / İçmekan Tasarımcıları Federasyonu’nda Türkiye içmimarlarını temsil etmektedir.

Günümüzde 9 Şube, 2 Temsilcilik ve 45 Temsilcisi olan İçmimarlar Odasına, Mart 2016 Yılında 16 üyeye sahip olarak Kemal Burçin Köksal İl Temsilcisi olarak atanmıştır. İçmimarlar Odasına Mersin İl Temsilciliğine atanmasıyla birlikte Faaliyet Komitesi kuran Köksal, 5 yıldır yapmış olduğu etkinlikler, mesleki farkındalık ve meslek haklarıyla yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütmüştür.