TOROSLAR BELEDİYESİNDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ TOROSLAR BELEDİYESİNDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, İçişleri Bakanlığı'nın genelgelerine uyarak ticari araçların periyodik ilaçlanmasını sürdürüyor.

Mersin halkının daha sağlıklı bir ortamda seyahat etmelerini sağlamak amacı ile oda bünyesinde kurulan sistem sayesinde her hafta tüm taksi duraklarının yanı sıra Bin 200 takside muntazaman ilaçlanıyor. Taksiler verilen bu hizmet hiçbir ücret ödemezken, ilaçlanan araçlarda trafik kontrollerine karşıda kayıt altına alınıyor.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı Korona virüs salgınına karşı yapılan uygulamayı şu sözlerle açıkladı.: "İçişleri Bakanlığının ticari araçların sık sık ilaçlanması konusunda gösterdiği hassasiyeti dikkate aldık ve oda bünyesinde İstanbul’dan TSE standardında ozon ve kimyasal ilaçlama yapabilen kendi ilaçlama sistemimizi oluşturduk. Bunda öncelikli amacımız, Mersin’de halkımızın daha sağlıklı araçlarda seyahat etmelerini sağlamak ve taksici esnafımızı bu zor günlerde ilaçlama ücretlerinden kurtarmaktır. Krona salgınının ortaya çıktığı ilk günden itibaren, taksi durakları ile piyasadaki Bin 200 taksi her hafta oda hizmet binamıza gelerek araçlarını ilaçlatırken, bu önlemlere karşı taksici esnafımız yolcuların ve kendi sağlıkları içinde araçlarında maske bulundurmakta yolcunun talebi halinde araç ilaçlama belgesini de göstermek zorundadırlar " dedi.