Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, hazırladığı hediyelerle Kurban Bayramı’nda da 7’den 70’e birçok kadına ve çocuğa ulaşmaya devam ediyor.

Kreşlerdeki çocuklarla Kurban Bayramı kutlaması

Büyükşehir, bünyesindeki iki kreşte eğitim gören 33 çocukla Kurban Bayramı’nı kutladı. Toroslar İlçesi Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi yerleşkesindeki Adile Teyze ile Akdeniz İlçesi Toptancı ve Sebze Meyve Hal Kompleksi yerleşkesindeki Münir Özkul kreşlerinde kutlama etkinlikleri düzenlendi. Çocuklar sosyal mesafeli kelebek kanatları takarak müzik eşliğinde dans etti. Çocuklara içerisinde şeker, balon ve bardağın yanı sıra büyütecin de bulunduğu çeşitli hediyeler verildi.

83 yaşındaki Emine Bakır’a hediyeleri götürüldü

Büyükşehir öte yandan 83 yaşındaki Emine Bakır’a da Kurban Bayramı hediyesi götürdü. Geçtiğimiz günlerde “Git, Dinle, Çöz” projesi kapsamında, Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesi’ndeki Bakır’ı ziyaret eden Büyükşehir, sorunları yerinde inceleyip çözüme kavuşturmuştu. Görme engelli Bakır’ın yaşadığı tek göz odalı müstakil evi temizleyen Büyükşehir, Bakır’a günlük yemek ve manevi destek gibi hizmetler sunmuştu.

Bakır, Büyükşehir ekiplerinden bir de bayram hediyesi talep etmişti. Ekipler, Kurban Bayramı’nda Bakır’a talep ettiği meyvelerin en güzellerinden seçerek evine ulaştırdı. Ayrıca Bakır’a çeşitli renklerde tülbentler götürüldü. Memnuniyetini dile getiren 83 yaşındaki Emine Bakır, “Başımızdan eksik olmasınlar. Temizlediler de burayı, ellerine sağlık. Bana muz getirsinler, yazma getirsinler, sabun getirsinler dedim, getirdiler. Ellerine sağlık” dedi.

“Çocuklarla ilk bayramımıza bir ‘merhaba’ diyelim dedik”

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, bayram dolayısıyla kreşlerde düzenledikleri kutlamalardan söz ederek, “Kreşler açıldıktan sonra çocuklarımızla ilk bayramımız. Çocuklar annelerine bayram kartları hazırlamışlar. Bizler de onlara küçük hediyeler hazırladık. İlk bayramımıza bir merhaba diyelim dedik. Eğitim odaklı hediyeler seçildi. Zaten kreş koordinatörümüz vizyonu geniş bir arkadaşımız. Seçtiği hediyelerle çocukları laboratuvar ortamına şimdiden alıştırmaya çalışıyor. Bütün çocuklarımızın ve ailelerinin bayramını kutluyoruz. Hep birlikte nice sağlıklı, güzel bayramlara” dedi.

“İhtiyaçlarını bire bir karşılamaya çalışıyoruz”

Dokucu, Emine Bakır’ın evine yaptıkları ziyarette ise “Git, Dinle, Çöz” projesi kapsamında sorunlara hızla ve yerinde müdahale ettiklerini belirterek, “Emine Teyze bizden meyve ve yazma istedi. Yazması yapıldı, meyvesi geldi. Zaten aşağı yukarı her hafta birkaç gün ziyareti yapılıyor. ‘Git, Dinle, Çöz’ kapsamında mahallelerimizi ziyaret ediyoruz. Dezavantajlı gruplarda karşılaştığımızda sorunları, temel ihtiyaçları görüp hayatları daha yaşanabilir düzeye getirmek istiyoruz. Teyzemiz gibi ihmal edilmiş, ihtiyacı olan bireyler olabiliyor. Onları ziyaret edip ihtiyaçlarını bire bir karşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Ayrıca ekipler tarafından kentin farklı mahallelerindeki dezavantajlı çocuklara ve Büyükşehir bünyesinde bulunan Kadın Sığınma Evi’ndeki çocuklara bayramlık dağıtıldı.

BAŞKAN SEÇER’DEN, BAŞKAN YILDIZ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ BAŞKAN SEÇER’DEN, BAŞKAN YILDIZ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ