ANTALYA - Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in seçim vaatleri arasında yer alan bir büyük proje daha hizmete açıldı. Korkuteli Belediyesi tarafından 8 Şubatta yapımına başlanan, 0701 İşletme numarası ile Akdeniz Bölgesinin ilk ve tek ruhsatlı Kapalı Hayvan Pazarı ve Borsası dün öğleden sonra dualarla açıldı.  

BAŞKAN YILDIZ’A TEBRİK ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR BAŞKAN YILDIZ’A TEBRİK ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

8 Şubatta yapımına başlanan ve toplam 180 günde hizmete açılan Akdeniz Bölgesinin ilk ve tek ruhsatlı Kapalı Hayvan Pazarı ve Borsası için resmi bir açılış yapılmamasına rağmen projenin açılması esnasında; Korkuteli İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, MHP Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar İlçe Yöneitm Kurulu Üyeleri, İyi Parti Korkuteli İlçe Başkanı Cemal Tınkaz, CHP Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Selda Sert, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Gökhan Karaca ve çevre ilçelerin belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar yer aldılar. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Protokol konuşmalarının ardından açılış konuşmasını yapan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, "Bugün itibari ile söz verdiğimiz 14 projemizin 12 tanesini tamamlamış olduk" dedi.  

Başkan İşlek “ 2 projemiz kaldı” 

Başkan İşlek “Kalbi Korkuteli için atan, Korkuteli’deki hizmetler için atan, Korkuteli’deki hizmetlere ne, neden niçin, diye soru sormadan destek veren, dışarıdan gelen misafirlerimiz için söylüyorum, kalbi kendi ili, ilçesi için atan, ülkemiz ve milletimiz için atan bir taşı bir taş üzerine koyarak bu memleketin gelişmesi için bir şeyler yapmaya çalışan, tüm siyasilere tüm bürokratlara tüm katılımcılara hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Korkuteli’mizin ismi önce Antalya’ya daha sonra da yavaş yavaş çevre illere ve ilçelere yayılmaya başladı. Bunun nedeni de şu; 31 Mart akşamında seçim öncesinde sonrasında 1 Nisan itibari ile Korkuteli’nde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik. Bunu buradan tekrarlıyorum. Ey Korkuteli seçim öncesinde evlerinize gelerek namusumuz dediğimiz proje kitapçılarına bakın. Bununla birlikte 14 projenin 12’si bitti. Geriye iki tane kaldı. O iki projeyi de özellikle önümüzdeki seneye bıraktık. İstesek onu da üç ayda bitirirdik" dedi.  

 “ 15 ayda, projelerimizin yüzde 94'ünü tamamladık”  

Başkan İşlek “ Ama hizmetlerin bir sıralaması var. Örneğin, bu Kapalı Hayvan Pazarı bu sene değil de seçime iki sene kala yapılsaydı. Üreticilerimiz ve pazarımız oturması o kadar geç olacaktı. Çünkü bu pazarın Pazar olabilmesi Türkiye’de borsa olarak yükselebilmesi için en aşağı üç yıl gerek. Otelcileri toplayacaksınız, tüccarları toplayacaksınız, kasapları toplayacaksınız, üreticileri toplayacaksınız. Bunlar için belli bir süreç var. Ne güzel bir tesadüftür ki bugün on beşinci ayımız. Hizmete başladığımızın on beşinci ayı.Yani 60 aylığına seçildik, dörtte birinde Allah projelerimizin yüzde doksan dördünü yapmayı nasip etti. O yüzden ben, bu hizmeti yapmak için fırsat vermiş, oy vermiş vermemiş tüm Korkuteli halkına binlerce teşekkür ediyorum" dedi.   

“  Toplam Çözüm ekibi kaldığımız yerden başlayacak”  

Başkan İşlek “ Projeleri niye erken erken yapıyoruz. Gençler için yüzme havuzu yaptık. Bu yaz gelen yazlıkçılarımız görsün ki artık Korkuteli’ye gelmekten vazgeçmiş dedelerimiz torunlarına, babalarımız çocuklarına bu yaz sonunda gittiklerinde ey genç torunum oğlum hadi gelin Korkuteli’de yüzme havuzu var, spor yerleşkesi var canın sıkılmaz. Altuncan Hatun Kadın Merkezi, iddia ediyoruz ki Türkiye’nin en iyisi ve en moderni. Bu sene kadınlarımız onu kullanacaklar ki, Antalya’ya gidince, diğer ilçelere gidince, arkadaşlarına diyecekler ki, hiç canın sıkılmaz. Hamamından saunasına, spasından, platesine, güzellik salonuna Türkiye’nin en modern kadın merkezi var. Diyebilsinler diye bu sene yaptık. Niye Kanal Korkuteli’ni yaptık. Çünkü Kanal Korkuteli, buradan da söylüyorum yarın mesela iki otobüs Rus turist geliyor. Şükürler olsun yavaş yavaş oluyor. Kanal Korkuteli’ni bu sene yaptık ki. Yazlıkçılarımız Antalya’ ya gidince Korkuteli’nde canınız sıkılmıyor. Ses ışık gösterileri var desinler diye. Çok şükür kapanan Belde Belediyelerini açtık. Beşinde hizmet veriyoruz" şeklinde konuştu.  

“Emekliler Merkezimize başlayacağız”  

Başkan İşlek “ Toplam Çözüm ekibi dedik seçim boyunca anlattık. Pazartesi sabah bir köye gireriz Cuma akşama çıkarız. Kuralarımızı çektik yirmi sekizinci köyü bitirdik. Çok yakında Seyir Parkı açtıktan sonra, projelerin devamı noktasında bir proje daha yapacağız. Emekliler Merkezimize başlayacağız. 16-17 Temmuz’da inşallah temelini atacağız. 30 günde de onu bitireceğiz. Yine iddia ediyoruz, isteyen bir üst modelini gösterebilir. Korkutelili emekliler Türkiye’deki en büyük şansa sahip olacaklar. Toplam Çözüm ekibi yirmi dokuzuncu köyden devam edecek. Gençlerimiz için yaptık, kadınlarımız için yaptık, turizmimiz, esnafımız için yaptık.  450 dönümle Antalya’nın en büyük, içinde 14 aktivitenin olduğu yine turizm bağlantılı olan Antalya’nın en lüks et restoranına sahip, go kart, paintball, amfi tiyatro olan Seyir Parkı yaptık. Şimdi Hayvan Pazarına gelelim. Bugün sabah saat beş buçukta Bismillah açtık. 1476 tane hayvan geldi. 800 küsuru satıldı. Üreticinin yüzü gülerek çıktı. Çok şükür.” , 

“ İlk gün 800 hayvan satıldı”  

Başkan İşlek “  Ben teşekkürlerimi yapayım. Bu projenin yapılmasında önümüzü açarak kredilenmesi ile ilgili, elini evete kaldırmış parti ayırmaksızın tüm meclis üyelerine ve ilgili ilçe başkanlarına saygılarımı, sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Tarım İlçe Müdürlüğümüze, il müdürlüğümüze, bakanlığımıza teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürlerimden bir tanesi Cumhur ittifakının iki güzide ilçe başkanı Kemal Başkana ve Medine Başkanıma teşekkür ediyorum. Ak Parti ve MHP’nin il başkanlarına şükranlarımı sunuyorum. Hatta bu proje için bakanlığımıza gittiğimiz bir önceki MHP İl Başkanımız Mustafa Aksoy’da burada mevcut il başkanımızda burada onlara çok teşekkür ediyorum. MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ve Ak Parti Antalya Milletvekillerine özellikle ağabey demekten gurur duyduğum Antalya’nın medarı iftiharı sayın bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz bu projelerin arkasında ben varım diyerek seçim ofisin önünde imza atmıştı" dedi. 

“ Bu işler motivasyonla oluyor”  

Başkan İşlek “  Ekibime dönersek onları hepsinden çok alkışlayalım. Fen İşleri Müdürümüz Ahmet Bey’e, Park Bahçeler Müdürümüz Mehmet Ali Bey’e, iki başkan yardımcıma, burada çiçek dikerken eli sıyrılan bahçıvan kardeşime çok teşekkür ediyorum. Tüm işçime aldıkları para analarının ak sütü gibi helal olsun. Şirketimizin yönetim kurulu başkanı Koray Beye çok teşekkür ediyorum. Ben teşekkürlerimi yaptım. Kalbini yanlışlıkla kırdığım, 15 ay içinde adaletsizlik yaptığım, belediye bana haksızlık yaptı diyen varsa gelsin hakkını benden alsın. Bu işler motivasyonla oluyor. Sayın kaymakamım 15 ayda çok büyük destek verdi, motive etti. Çok teşekkür ediyorum. Akşam eve gittiğimde kızmasın değerli eşime de teşekkür ediyorum" dedi.  

Daha sonra İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit’in konuşmasının ardından, Korkuteli İlçe Müftüsü Selim Yazıcı tarafından yapılan dua ile Kapalı Hayvan Pazarının açılışı gerçekleşti. Ardından, Türkiye'nin en büyük Hayvan Borsasında ilk kurbanlık satışı ihale usulü ile gerçekleştirildi. İhale sonrasında Başkan İşlek, konuklara Kapalı Hayvan Pazarı ve Borsasının diğer birimlerini gezdirerek bilgi verdi.