MERSİN - Hayırsever İş İnsanı Mehmet Aydın Kırtay, Kurban Bayramı’nda yaklaşık 300 dar gelirli aileye kurban eti dağıttı. Kurban Bayramı’nın özünde yardımlaşma ve paylaşmanın yer aldığına dikkat çeken Kırtay, “Özellikle bu yıl korona virüsten dolayı dar gelirli ailelerin yükü daha da arttı. Bende maddi gücüm el verdiği kadar bu kardeşlerimize destek de bulunmaya çalıştım” dedi.

Mersin’in Yenişehir İlçesinde faaliyet gösteren ‘Memet Et Şarküteri ‘sahibi İş İnsanı Mehmet Aydın Kırtay, Kurban Bayramı’nda 2 büyükbaş hayvan kestirerek, kurban kesemeyen 300 dar gelirli aileye kurban eti dağıttı.

“KURBAN BAYRAMI’NIN ÖZÜNDE PAYLAŞMA VARDIR”

Bayramların milli birlik ve beraberliğin en üst seviyeye çıktığı günler olduğunu vurgulayan İş İnsanı Kırtay, “Yardımlaşma ve paylaşma bizim hem dinimizde hem de kültürümüzde vardır. Bunu her yıl yapmaya gayret gösteriyorum. Özellikle bu yıl korona virüsten dolayı dar gelirli ailelerin yükü daha da arttı. Bende maddi gücüm el verdiği kadar bu kardeşlerimize destek de bulunmaya çalıştım. Allah’a şükürler olsun ki her yıl olduğu gibi bu yılda kurban kestirmek nasip oldu. Kurban kesmeyi nasip eden Allah´a binlerce şükürler olsun. Kurban Bayramı’nın özünde yardımlaşma ve paylaşma vardır. Kurban keserek Allah'a yaklaşan kişi, kestiği kurbanların etlerini paylaşarak aynı zamanda hiç tanımadığı insanlarla da yakınlaşmayı ve gönül köprülerini inşa etmeyi amaçlamış olur. Türk Milleti olarak tarih boyunca birlik olmanın ve paylaşmanın en güzel örneklerini hep gösterdik ve Kurban Bayramı vesileyle de bir kez daha göstermiş oluyoruz” dedi.

KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI