MERSİN - Tarsus Belediyesi sosyal sorumluk projeleri kapsamında vatandaşları üretime yöneltmek amacıyla “Emekten Yemeğe” projesini uygulamaya geçirdi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Koronavirüse karşı açtığı savaş kapsamında vatandaşlara yönelik hayata geçirilen projelerden bir yenisi daha uygulamaya konuldu.

AKDENİZ’İN HUZURU; BAŞKAN GÜLTAK AKDENİZ’İN HUZURU; BAŞKAN GÜLTAK

Dünyayı ve ülkemizi tehdit eden Koronavirüse karşı evde kal çağrılarıyla birlikte uygulamaya konulan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle mecburiyetten dolayı evlerinde zaman geçirmek zorunda kalan vatandaşlar için proje geliştiren Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine küçük sandıklara domates fidesi ektirip vatandaşlara dağıtılmasını sağladı.

Belediye marangozhanesinde sandıkları ürettiren ve içlerine domates fidesi ektiren Başkan Bozdoğan “Emekten Yemeğe” adını verdiği projeyle üretimden yana farkındalık çalışmasının altına imza attı.

Domates fideleri müzik eşliğinde neşeli bir ortamda ekipler tarafından kapı kapı dolaşılarak dağıtılırken, fideleri büyük bir mutlukla teslim alan vatandaşlar bu uygulama nedeniyle Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a ve belediye çalışanlarına teşekkürlerini sundular.

Pencere ve balkonlarından Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile ekipleri selamlayıp alkışlayan vatandaşlar renkli bir tablo oluştururken çocuklar ise bir gün önce yaşadıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu çalınan müziklere eşlik ederek sürdürdüler.

Vatandaşların dağıtılan domates fidelerini balkonlarında sulayıp bakımlarını yapıp büyütmesini ve yetişen domatesleri kendi emekleriyle üretmenin mutluluğuyla birlikte afiyetle tüketmelerine imkân sağlayan Başkan Bozdoğan; projemiz kapsamında evlerde yetiştirilebilecek birçok ürünü fide halinde vatandaşlarımıza dağıtmayı ve onları küçük ölçekte de olsa üretime sevk etmeyi amaçlıyoruz, ifadesini kullandı.

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Fen Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü proje kapsamında ekipler Şehit İshak Mahallesi 100. Yıl Sitelerinde yaşayan vatandaşlara binlerce domates fidesi dağıtımını gerçekleştirdi. İlerdeki günlerde çeşitli ürünlerin dağıtımının devam edeceği bildirildi.