Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve beraberindeki heyet Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek bir dizi ziyarette bulundu.

MTOSB 3. Bölge, 2. Bölge ve Model Fabrika’da incelemelerde bulunan Lütfi Elvan’a, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Yönetim Kurulu Üyeleri Kürşad Haddat, Seyfetullah Işık, Denetim Kurulu Üyeleri Hasan Yıldırım, Yılmaz Akyüz ve MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz eşlik etti.

ALTUNOK, SİLİFKE İÇİN PROJELERİNİ TANITTI ALTUNOK, SİLİFKE İÇİN PROJELERİNİ TANITTI

MTOSB Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan Başkan Sabri Tekli: “Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’ın, Mersin’in sanayileşmesinde, yeni sanayi alanları oluşturulmasında büyük emekleri var. Sanayi alanlarına çevirdiğimiz atıl arazilerin kamulaştırılmasında gösterdiğiniz çaba ve bürokrasiyi hızlandırmanız MTOSB Yönetim Kurulu olarak bize büyük destek oldu. 4. ve 5. OSB bölgelerimizde de aynı desteği gördük, bundan sonra da görmeye devam edeceğimize inancımız tam. Bugün içerisinde bulunduğumuz Model Fabrika ve İnovasyon Merkezimizin yapımında sizlerin büyük emeği var. 500 M2 olarak planlayarak yola çıktığımız Model Fabrikamızda şu an 4 bin m2 kullanım alınana sahibiz. Yaklaşık 15 milyon TL’ye mal olan binamızın 20 milyon TL’sini devletimizden hibe olarak alarak bu hizmeti sanayicilerimize sunmayı başardık. Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’ın yoğun baskısı ile ‘Mutlaka Model Fabrikayı kuracaksınız’ demesi sözü üzerine bu hizmeti sanayicilerimiz ve Mersinliler ile buluşturduk. Model Fabrika ve İnovasyon Merkezimizde eğitimlerimiz başladı ve şu ana kadar Çukurova Kalkınma Ajansı ve KOSGEB destekleri ile sanayicilerimizin cebinden hiç para çıkmadan eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Şu an 3. Bölgemizde en az 5 bin kişi istihdam edilecek. Üretime başlayan fabrikalarımız var. Yılsonuna kadar tüm fabrikalarımızın tam kapasite ile çalışmaya başlamasını bekliyoruz. 4. Bölgemizin onayını bekliyoruz. Onay belgesi alınır alınmaz 4. Bölgenin tahsislerini yapıp, 5. Bölgenin çalışmalarına geçeceğiz. 5. Bölgenin çalışmaları için bakanlığımıza müracaatımızı yaptık. 6. Bölge ile ilgili de planlamamız başladı. Sizin varlığınız bize güç veriyor. Buradan şahsım, yönetim kurulum ve sanayicilerim adına Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Mersin Valimiz sayın Ali İhsan Su’ya da bizlere verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ise yaptığı konuşmada: “Bugünkü OSB ziyaretimde gerçekten duygulandım. Çünkü 2018 yılının sonlarına doğru Mersin’de sadece 3 OSB olduğunu, Mersin gibi stratejik konumu oldukça iyi olan, inanılmaz bir potansiyele sahip bir ilde sadece ve sadece 3 OSB’nin az olduğunu, bu sayıyı 9’a çıkararak 50 bin ilave istihdam sağlayacağımızı ifade etmiştim. O günlerde belki bazı arkadaşlarımız ‘Bu ne diyor.? Nasıl 50 bin.? Nasıl 9 OSB.?’ diye sordular. Bugün aradan geçen 3 yılın ardından hedeflediğimiz 9 OSB sayısını 10’a çıkarttık. 2018 Yılı sonunda MTOSB’deki 3. OSB’nin temelini çırılçıplak bir arazide hep birlikte atmıştık. Ortada hiçbir şey yoktu. 3 Yıl gibi bir sürede tüm alt yapı çalışmaları bitti, elektrifikasyonu, suyu, doğalgazı, internet alt yapısı, yolu bitmiş hale getirildi. Fabrikaların birçoğu üretime geçti. Fabrikalar yapılmış ve yapılmaya devam ediliyor. Değerli arkadaşlar, bunun örneği yok. Bu kadar kısa bir sürede hem altyapı yatırımlarını bitireceksiniz, hem fabrikalarınızı tamamlayacaksınız. Bu büyük bir başarı. Bu başarıda da en büyük emeği geçen arkadaşımız, kardeşimiz, dostumuz MTOSB Başkanı Sabri Tekli ve Sayın Valimiz Ali İhsan Su. Huzurlarınızda her ikisine de çok teşekkür etmek istiyorum. Ben bir insanın yaptığı işe bakarım. Mersin’e 7 yıl önce ilk geldiğim günlerde Sabri Bey’i tanıdım. Ne kadar becerikli, ne kadar iyi iş yaptığını gördüm ve birlikte yolumuza devam ettik. Kim ne derse desin, kim ne söylerse söylesin; tablo ve resim ortada. Şu anda 4. OSB’nin çalışmaları bitti mi.? 5. OSB’nin başvurusunu yaptık mı.? 6. OSB’nin çalışmalarına başlayacak mıyız.? Hepsini gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Elvan konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Bununla da yetinmedik. Tarsus’ta yeni bir ihtisas OSB için toplantı yaptık. Toplantıda olumsuz bir hava hâkimdi. Özellikle kamulaştırmalar konusunda bir kaygı vardı. Bugün o yollar açıldı, hemen hemen tüm işlemler tamamlandı. Yine Tarsus’ta genç arkadaşlarımız tarafından da bir OSB kuruldu. Bununla birlikte hem Mut, hem Erdemli ilçemizde de OSB’lerimizi kurduk. Altyapı çalışmalarını önemli ölçüde tamamladık. Devam eden çalışmalar var. Yine Silifke OSB’mizin genişletilmesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu ne demek; biri üçe katlıyorsunuz üçü beşe, beşi ona katlıyorsunuz istihdam açısından. Sadece istihdam sorunu çözmez diyerek Türkiye’nin ilk Model Fabrikalarından birinin Mersin’de inşa edilmesine yönelik çalışmalarda bulunduk. Ve bugün Türkiye’nin en modern Model Fabrikası ve Yenilik Merkezi’ni sizlerin hizmetine sunduk. Tabi bunları görmek beni inanılmaz duygulandırıyor ve motive ediyor. Umarım siz sanayicilerimizi de motive ediyordur. Buradan siz sanayici kardeşlerime şu tavsiyede bulunmak istiyorum; burada fabrikanız varsa Model Fabrika eğitimlerinden geçeceksiniz. Elemanlarınız, siz sanayiciler dâhil burada eğitimlerinizi alacaksınız. Çünkü ülke olarak biz verimliliğimizi daha da arttırmak zorundayız. Bu bizim için son derece önemli. Bunu gerçekleştiremez isek diğer gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere karşı rekabet gücümüz daha da azalır. Büyümede de verimlilik en sağlıklı, en sürdürülebilir büyüme parametresidir. Her işletmemizin verimliliğe önem vermesi, maliyetlerini daha da aşağıya çeken, üretim miktarını yukarı çeken bir alt yapıyı bu Model Fabrika sayesinde oluşturmalı.”