Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Mersin Yenişehir Belediyesi, kentteki ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Kuzeykent Mahallesinde açık alana kurdukları çadırda zor koşullar altında yaşam mücadelesini sürdüren 7 kişilik aile Yenişehir Belediyesi Sosyal Hizmet Ekibi tarafından yeni evlerine yerleştirildi.

Yenişehir Belediyesi tarafından ilçedeki dezavantajlı grupları belirlemek ve öncelikli hizmet bekleyen vatandaşları tespit etmek amacıyla kurulan Sosyal Hizmet Ekibinin saha çalışmaları esnasında bir ailenin zor şartlarda yaşadığı belirlendi. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in talimatı üzerine ailenin yaşam standartlarının iyileştirilmesi için Yenişehir Belediyesi ekipleri anında harekete geçti. Ailenin mağduriyetinin giderilmesi için yeni bir ev kiralandı. Yeni evlerine yerleştirilen ailenin sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmesi için gıda ve sağlık ihtiyaçları da kısa sürede karşılandı.  

BAŞKAN SEÇER’DEN BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ BAŞKAN SEÇER’DEN BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Yenişehir’de hiçbir vatandaşın bu şekilde mağdur olmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, dayanışma vurgusu yaptı. Başkan Özyiğit, “Dezavantajlı grupları belirlemek ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı tespit etmek için kurduğumuz Sosyal Hizmet Ekibimiz sahada görev yapmaya devam ediyor. Bu ailemizin zor durumda yaşadığını tespit etmişler. Tabi anında çalışmalarımıza başladık ve Yenişehir Belediyesi olarak ailemizin yanında olduk. 5’i çocuk olmak üzere 7 kişilik ailemizi yeni yuvalarına yerleştirdik. Gıda ve sağlık konusunda da gerekli desteği verdik ve vereceğiz. Hemşerilerimizin huzurunu sağlamak bizim görevimiz, nerede mağdur bir vatandaşımız varsa Yenişehir Belediyesi daima yanında olacak” dedi.

Yeni bir eve kavuşmanın mutluluğunu yaşayan aile üyeleri ise Yenişehir Belediyesine teşekkür etti.