TARSUS’TA YOL BAKIM ÇALIŞMASI TARSUS’TA YOL BAKIM ÇALIŞMASI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24 ve 25’inci dönem Mersin Milletvekili ve Özel Mersin Su Hastanesi Dahiliye Uzmanı Uzman Dr. Ali Öz, Milli Mücadele’nin 100’üncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Millet iradesinin tecelligahı, egemenliğin tek sahibi Milletin mabedi Gazi Meclisin açılışının 100’üncü yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” diyerek mesajına başlayan Dr. Öz: “Vatan topraklarının karış karış işgal edildiği, milletimizin geleceğine, namusumuza, bayrağımıza, dinimize ve dilimize karşı yedi düvelin topyekün birlikte hareket ettiği bir dönemde büyük bir lider Türk Milleti’ne yol gösterici oldu. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışla başlayan milli mücadele seferberliği tüm yurtta yayıldı ve 23 Nisan 1920 tarihine gelindiğinde Milletin iradesinin tecellisi için gazi meclisimiz TBMM kuruldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan gazi meclisimiz Kurtuluş Mücadelemizi de yürütmüş ve sonunda tam bağımsız bir Türkiye kurulmuş ve bu olay Cumhuriyetimizin kuruluşu ile taçlanmıştır. Türk Milleti’nin kaderini çizdiği meclisimizin kuruluş günü ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ diyen Ata’mızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak tüm dünya çocuklarına armağan ettiği tek bayram oldu” dedi.

Kendisinin de geçmiş dönem Milletvekili olarak Gazi Meclis’te, Türk Milleti’ne hizmet etmekten gurur duyduğunu dile getiren Dr. Ali Öz mesajını şöyle noktaladı: “Milletin istiklalini, milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Ya istiklal ya ölüm diyerek kurtuluş mücadelemizin kahramanı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve bu toprakları kanlarıyla vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”