Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24 ve 25’inci dönem Mersin Milletvekili ve Dahiliye Uzmanı Dr. Ali Öz, koronavirüs salgını ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşların sadece aşıya güvenmeden maske, mesafe, hijyen kurallarına da riayet etmeye devam etmeleri gerektiğini kaydeden Dr. Ali Öz, 29 Nisan akşamı saat:19.00’da başlayıp 17 Mayıs’a kadar sürecek olan tam kapanma tedbirlerini de değerlendirdi.

“AŞI BİR ÖNLEM AMA TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM!”

Pandemi ile mücadele kapsamında aşılama çalışmalarının umut verici olduğunu kaydeden Dr. Öz, vatandaşların sadece aşıya güvenerek tedbirleri gevşetmemesi gerektiğine dikkat çekti. Bir doktor olarak bugün 2. doz aşısını yaptıran bir kişiyi Covid-19 teşhisiyle tedavi altına almak zorunda kaldıklarını dile getiren Dr. Öz: “Aşılama çalışmaları hastalığın ilerlemesini önlemek için gerçekleştiriliyor ancak aşı vurdurdum diye kimsenin tedbiri elden bırakmaması gerekiyor. Bugün 2. doz aşısını yaptıran bir arkadaşımızı Covid-19 teşhisiyle tedavi altına aldık. Bu da gösteriyor ki aşı hastalığı yavaşlatıyor ama tedbirsizce davranmak ve sadece aşıya güvenmek yanlış. Sırası gelen herkes aşısını yaptırmalı ancak maske, mesafe ve hijyen kurallarına da uymalı. Akdi takdirde sonuca ulaşmamız daha çok zaman alır” dedi.

“TAM KAPANMA SÜRECİ VE SONRASI HASTALIĞIN SEYRİNİ BELİRLEYECEK”

29 Nisan akşamı saat:19.00 itibari ile başlayacak olan tam kapanmanın hastalığın bulaş riskini azaltacağını kaydeden Dr. Ali Öz ancak bu kapanma süreci ve ardından vatandaşların tavırlarının hastalığın seyrini tayin edeceğinin altını çizerek, hastalığın tamamen hayatımızdan çıkması için herkesin sabırlı olmasını istedi.

Bulaş riskinin azalması adına aile ve akraba ziyaretleri ile AVM gezilerine bir süre ara verilmesi gerektiğini de vurgulayan Dr. Öz: “Bulaş riski insanların kalabalık ortamlarda bulunması ile daha da artıyor. Bu riski en aza indirebilmek için mümkün olduğunca kalabalık ortamlardan uzak durmamız, aile ve akraba ziyaretlerini kesmemiz ve alış veriş merkezleri gibi kalabalığın yoğun olduğu ortamlara mümkün olduğunca zaruri ihtiyaçlarımızı karşılamak dışında uğramamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

UYSAL: “23 NİSAN’IN TÜRK MİLLETİ İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK” UYSAL: “23 NİSAN’IN TÜRK MİLLETİ İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK”

“HASTALIĞI YENMEK BİZİM ELİMİZDE”

2019 yılının sonları itibari ile hayatımıza giren koronavirüs salgınını yenebilmek için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin elinden geleni yaptığını, bu mücadeleye vatandaşlarında tam destek vermesi gerektiğini belirten Dr. Öz: “Hastalığı yenmek bizim elimizde. Devletimizin hayata geçirdiği tedbirleri yasak olarak algılamadan harfiyen uygulamak zorundayız. Bu süreç özellikle çocuklarımızı ve eğitim hayatlarını etkiledi. Çocuklarımızın geleceği için her zaman olduğu gibi bugün de biz büyüklere önemli görevler düşüyor. Maske, mesafe, hijyen kuralları ile yaşayarak bu hastalığı hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor. Bir kez daha vurgulamakta fayda var ki, sadece aşıya güvenmeden Bilim Kurulumuz tarafından öngörülen kurallara uymalıyız” dedi.