BAŞKAN SEÇER’DEN BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ BAŞKAN SEÇER’DEN BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24 ve 25’inci dönem Mersin Milletvekili ve Özel Mersin Su Hastanesi Dahiliye Uzmanı Uzman Dr. Ali Öz, 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türklük üzerine sözleriyle mesajına başlayan Dr. Ali Öz: “Bu memleket tarihte Türk’tü, bugün de Türk’tür ve sonsuza dek Türk olarak yaşayacaktır. Türklük, benim en derin güven kaynağım, en engin övünç dayanağımdır. Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki, başına geçireceği insanların kanlarındaki ve vicdanlarındaki cevheri asliyi tayin etmekten bir an uzak olmasın. Dünya üzerinde Türk’ten daha büyük, ondan daha eski, ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlık tarihinde görülmemiştir. Hayattaki yegâne üstünlüğüm Türk doğmaktır.”

Osmanlı Devleti’nin yıkılmasından sonra Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen mücadeleler ile birlikte kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, ilelebet payidar kalması için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Dr. Ali Öz: “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelecekte de bağımsız, birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması adına üzerimize düşeni yapacağız. O’nun, ‘Bir yurdun en değerli varlığı, yurttaşlar arasında ulusal birlik, iyi geçinme ve çalışkanlık duygu ve yeteneklerinin olgunluğudur. Ulus varlığını ve yurt erginliğini korumak için bütün yurttaşların canını ve her şeyini derhal ortaya koymaya karar vermiş olmak, bir ulusun en yenilmez silâhı ve korunma aracıdır. Bu sebeple, Türk ulusunun yönetiminde ve korunmasında ulusal birlik, ulusal duygu, ulusal kültür en yüksekte göz diktiğimiz ülküdür. Yüksek ve devrimci bir kültür düzeyine varmak için, önümüzdeki yıllarda daha çok emek vereceğiz. Pozitif bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir eğitiminde yeteneği artmış ve yükselmiş olan erdemli, güçlü bir kuşak yetiştirmek, ana siyasamızın açık dileğidir’ düşüncesinden hareket ederek daha güçlü bir Türkiye’nin temellerinin sağlam ayaklar üzerinde yükselmesi gerektiği aşikardır.

Atatürk’ün, 1934 yılında yaptığı bir konuşmada: “Bugünkü Türk milleti siyasal ve sosyal topluluğu içinde kendilerine Kürtlük fikri, Çerkezlik fikri ve hatta Lazlık fikri veya Boşnaklık fikri propaganda edilmek istenmiş vatandaş ve millettaşlarımız vardır. Bu millet bireyleri de bütün Türk topluluğu gibi aynı ortak geçmişe, tarihe, ahlâka, hukuka sahip bulunuyorlar. Bugün içimizde bulunan Hıristiyan, Musevî vatandaşlar, yazgı ve talihlerini Türk milletine vicdanî arzularıyla bağladıktan sonra kendilerine yan gözle, yabancı gözüyle bakılmak, uygar Türk milletinin soylu ahlâkından beklenebilir mi?” şeklindeki ifadelerin Türk Milleti’nin büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdiğine dikkat çeken Dr. Ali Öz, Türklük ve Türkçülük uğruna mücadele eden şahsiyetlerin Atatürk’ün bu düşüncelerini ilke edindiğini söyledi.

Türkçülük davasının mimarı olan Hüseyin Nihal Atsız’ın: “Türklük ve Türkçülük ebedidir. İlk düşüneceğimiz şey: Türkiye’de Türk Kültürü’nü hakim kılmak, yabancı tesirleri silkip atmaktır” sözlerini de hatırlatan Ali Öz, 3 Mayıs’ın, Türk Milleti’nin geleceğine kast edenlere verilen en güzel cevaplardan biri olduğunu vurguladı.

MHP kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in: “Bölünme kabul etmez, kutsal bir bütün halinde Büyük Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz” sözleriyle de bu uğurda Türk Dünyası’nın bir araya gelerek bu kutlu davaya hizmet etmesi gerektiğini belirten Dr. Öz: “Türk Dünyası’nın son Başbuğu merhum Alparslan Türkeş’in Türk Dünyası’nı bir araya toplama ve güçlü Türkiye oluşturma hedefinde verdiği mücadele yadsınamaz. Tek amacı Türkçülük ve Turancılık davasına hizmet etmek olan Başbuğumuzun fikirlerini iyi anlayabilirsek, Türkçülük davasının önemini daha iyi anlarız” dedi.

Türklüğün dünyaya hükmedebilmesi adına mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu uğurda canlarını feda eden Türkçülük şehitlerine minnet duyduklarını ifade eden Dr. Ali Öz: “Bir gün elbet Türk Milleti dünyadaki hükümdarlığını kabul ettirecek. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde sürdürülen kurtuluş mücadelemiz ile başlayan, Hüseyin Nihal Atsız ve Başbuğumuz Alparslan Türkeş ile devam eden Türkçülük fikri Türk Milleti var oldukça devam edecektir. Bu vesile ile Türkçülük ve Turancılık davasına hizmet etmiş ve bu uğurda canlarını feda etmiş tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Unutmayalım ki, unutmak ve unutturmak yok olup gitmek anlamına gelir. Türkçülük şuurunu genç nesillerimize aşılamak zorundayız” dedi.