Erkoç YDM-Hibe Teşvik Danışmanlık Şirketi Proje Koordinatörü, Proje Danışmanı ve Kobi Uzmanı Berrak Sezer, Radyo Ülkü’de yayınlanan, Ufuk Cavlı ve Serkan Tultak’ın hazırlayıp yönettiği İnsan Hikayeleri programına konuk oldu. Her hafta farklı bir insan hikayesinin yer aldığı programda, mesleği ve sektöre yönelik bilgiler aktaran Sezer, başarılı olmanın püf noktaları hakkında çok özel ipuçları da verdi.

İşte sohbetin satırbaşları:

Öncelikle Sizi Tanıyabilir miyiz? Berrak SEZER Kimdir?

Berrak Sezer: Proje Danışmanı, Kobi Uzmanı Tarsus’ta doğdum. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Su ürünleri Mühendisliği bölümünden Mezun oldum. Yaklaşık on iki yıldır danışmanlık sektöründe yer almaktayım. Sektörde en alt konumdan başlayarak farklı şirketlerde farklı alanlarda çalıştım ve tecrübeler edindim. Şimdi ise kurduğum Erkoç YDM Hibe Projeleri ve Yatırım Danışmanlığı şirketimi yönetmekteyim. İnönü Mah. 1401 sk. Zenflat Apt. Kat:2 No:7 Yenişehir MERSİN adresinde bulunan Erkoç YDM-Hibe Teşvik Danışmanlık Şirketinde çeşitli firmalara danışmanlık hizmeti vermekteyim. İş hayatında aktif ve sosyal bir insanım. Farklı dernek ve platformlarda yer almaktayım. İletişime önem veriyorum. İş hayatında gelişime ve profesyonelliğe çok önem veririm. Sürekli olarak işletmemi geliştirme ve kurumsallaştırma çabası içerisindeyim.

İnsan hikayeleri: ERKOÇ YDM Danışmanlığın Faaliyet Alanları Ve Müşterilerinize Sunduğunuz Hizmetler Nelerdir?

Sezer: ERKOÇ YDM DANIŞMANLIK olarak tarım, hayvancılık, sanayi, ihracat, yatırım, turizm, Maden vb. alanlarda işletmelere, kurulum aşamasından büyümelerine kadar bütün yatırımlarda ve süreçlerde en yüksek miktarda hibe ve teşvik sağlama hizmeti sunmaktayız. Mevcut işletmelere de Kobi Danışmanlığı yapmaktayız. Yani firmaların işletme yönetimi, finansal planlama, insan kaynakları yönetimi, üretim, pazarlama, strateji belirleme ve rapor hazırlama alanlarındaki faaliyetlerini değerlendirerek yol haritası çizip yönlendirmekteyiz.

İnsan hikayeleri: ERKOÇ YDM Danışmanlık Olarak Müşterilerinize Hangi Kurumlardan Ne Gibi Destekler Sağlıyorsunuz?

Berrak Sezer: Başlıca proje yaptığımız kurumlar; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), KOSGEB, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP), Kalkınma Ajansları, Yatırım Teşvik Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ,Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı olarak sıralanabilir. Soğuk hava depoları, seralar, kırsal ve turizm destekli oteller, Maden tesisleri, hayvan çiftlikleri, süt et ve su ürünlerinin işlenmesi-pazarlanması, yenilenebilir enerji, yeni girişimcilik, imalat, ihracat, ar-ge ve yatırıma istinaden muafiyetler başlıca destek sağladığımız sektörlerdir.

İnsan hikayeleri: Yaptığınız Projelerin Firmalara, Kurumlara ve Vatandaşlara Ne Gibi Katkısı Oluyor?

Berrak Sezer: Yaptığımız projeler ve gerçekleştirdiğimiz hizmetler geniş yelpazede değerlendirildiğinde çok büyük katkılar sunmaktadır. Konjonktüre olarak baktığımızda istihdam, piyasa hareketliliği, kalkınma başlıca katkılardır. Bu katkıyı hizmet verdiğimiz müşterilerimize indirgediğimizde ise en başta maddi destek sağlarken, kaliteli iş ve profesyonel çalışma alanları oluşmaktadır.

ERKOÇ YDM Danışmanlık Olarak Projelerinizi Ve Hizmetlerinizi Gerçekleştirirken Öncesi ve Sonrası İçin Nasıl Bir Çizgi İzliyorsunuz?

Berrak Sezer: Firma olarak deyim yerindeyse ‘’özel ile resmiyet’’ arasında köprü görevini üstlenmekteyiz. Etik ilkelerimiz neticesinde yaptığımız işleri en başından en sonuna kadar kanunlara uygun şekilde yürütmekteyiz. Müşterilerimize hizmetlerimizi sunarken net, dürüst olmayı ve kaliteli hizmet sunmayı hedeflemekteyiz.

Önümüzdeki Dönemlerde Faaliyet Alanlarınız Hakkında Neler Düşünüyorsunuz? Firma Olarak Hedefleriniz Nelerdir?

Berrak Sezer: Faaliyet alanlarımız, çeşitliliğimizden dolayı çok geniş alana yayılmaktadır. Bu da işletmenin çok yönlü olmasını sağlamaktadır. Aslında baktığımızda bu pozitif bir özellik gibi görünse de bir o kadar da negatif olma durumu vardır. Çünkü operasyonel etkinliği tam sağlamadan aynı anda birden fazla alanda %100 verim alamazsınız. Biz de işletme olarak sağlam adımlarla ilerlemeyi sistemimizi kurarak genişlemeyi ve büyümeyi hedeflemekteyiz. Bunun neticesi olarak firmamız şu an mevcutta Mersin, Adana, Ankara, Aksaray, Niğde ,İzmir, İstanbul, Kars, Ağrı, Batman, Samsun, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Tarsus, Kahramanmaraş, Konya, İskenderun ve Yozgat illerinde faaliyetlerini yürütmektedir. Önümüzdeki dönemde ise bu illere ek olarak Türkiye’nin bir çok ilinde planlanan ve kendi programımıza kattığımız yeni projelerimiz mevcuttur. Hizmet alanımızı genişletirken ekibimizin niteliğini ve niceliğini geliştirmeyi, müşteri memnuniyetini sağlamayı ve en önemlisi de firma olarak üstünde durduğumuz ‘’doğru yatırım doğru fayda doğru adım’’ ilkesine göre hareket etmeyi hedeflemekteyiz.

İnsanlar ERKOÇYDM Danışmanlığı Neden Tercih Etmeli?

Berrak Sezer: ERKOÇ YDM Danışmanlık, yatırımcılarına ve Kobilerine profesyonel bir hizmet verirken, aynı zamanda samimi, dürüst ve güler yüzlü hizmet vadetmektedir. Tecrübemiz, geniş alanda gösterdiğimiz faaliyetler dolayısıyla çok yönlü oluşumuz, önce kaliteli iş sonra kazanç ilkesine sahip olmamız bizi tercih edebilmek için yeterli olur diye düşünüyorum.

Başarılı Olmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Berrak Sezer: Başarı bir tesadüf değildir, dürüst bir şekilde ve Emek ile attığınız her tohum size güzel meyveler vererek gelir. Her zaman hedefimiz olmalı ve biz bu doğrultuda hiç şaşmadan ve yanılmadın sağlam adımlar atarak iyi bir ekiple hedefine doğru gitmeliyiz. İşimize ve etrafımıza ahlaklı yol almalıyız. Her zaman çok yönlü düşünüp dinlemeyi ve anlamayı bilmeliyiz. Kendinizi sürekli olarak geliştirmeli ve güncelliğinizi korumalısınız

Başarılı olmak için birçok şey söyleyebiliriz ama ben kendi düşüncelerimi belirtmem gerekirse insanın her zaman bir hedefi olmalıdır. Bu hedefe doğru giderken yaptığınız işi severek yapmalısınız. Tabi bunu yaparken de amaca giden her yol mübah anlayışıyla değil, önce iş ahlakına sahip olarak yapmalıyız. Kendinizi sürekli olarak geliştirmeli ve güncelliğinizi korumalısınız. İş hayatında olan herkesin en önemli amacı para kazanmaktır. Ancak 1. amaç çok para kazanmak değil güzel iş yapmak, fayda sağlamak ve insan kazanmak olmalıdır. Kısacası hedefleri olan, hedeflerine ulaşmak için kendini sürekli geliştiren, araştırmacı ve sosyal kişiliğe sahip olan, işini severek yapan ve yaptığı işte önce kâr değil fayda güden kişinin başarılı olmaması için hiç bir neden yoktur.

ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM” ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”