BOTAŞ ve Anamur Belediyesi iş birliği ile Anamur'a yapılacak olan "Doğal gaz Boru Döşeme Hattı Projesi" ÇED bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

AKDENİZ’İN HUZURU; BAŞKAN GÜLTAK AKDENİZ’İN HUZURU; BAŞKAN GÜLTAK

Anamur Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen bilgilendirme toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Anamur Kaymakamı Aydın Memük, doğal gazın Anamur’a gelecek olmasının mutluluk verici olduğunu kaydetti. Memük; “Bu toplantıda buradaki vatandaşımızın görüş ve önerileri alınacak ve bu önerilerin projenin seyrinde etkili olacağına inanıyorum” dedi.

“BÜYÜK MÜCADELELER VERDİK”

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ise bazı kişilerin hukuk sorunu var diyerek engellemeye çalıştığı doğal gazın gelmesi için gerek Bakanlık ve BOTAŞ Genel Müdürlüğü nezdinde büyük mücadeleler verdiklerini hatırlattı.

Konu ile ilgili devam eden süreç hakkında bilgi veren Başkan Kılınç; “BOTAŞ Genel Müdürlüğümüz tarafından, İlçemiz Anamur’a doğal gaz getirilmesi için yapımı planlanan doğal gaz boru hattı projesinin Anamur için çok büyük önem arz ettiğini bilmekteyiz” dedi. Doğal Gaz Boru Hattının her şeyden önce doğal yaşama ve ekolojik dengeye zarar vermediğinin altını çizen Belediye Başkanı Hidayet Kılınç; “Teknolojinin en son imkanlarını kullanarak doğaya ve mevcut arazi yapısına, asla zarar vermeyen doğal yaşamın sürdürülebilmesine uyumlu, ekolojik dengeyi gözeten, tabiat varlıklarını ve kültürel mirasımızı koruyacak şekilde bir boru hattını belirleyen BOTAŞ ekiplerimize, çevreye ve ekolojik yaşama gösterdikleri duyarlılıklar nedeni ile teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Kılınç, Bürokratik çalışmaların sonunda doğal gaz boru hattı inşası için ilk kazmanın bu yılsonu veya gelecek yılbaşında 3 sayrı yerden vurulacağını söyledi. Projenin ÇED süreci hakkında İl Çevre Müdürlüğü ÇED Şube Müdürü Remzi Erol, Manavgat, Alanya, Gazipaşa ve Anamur ilçeleri üzerinde bulunacak olan doğal gaz boru hattı ana arteri için bilgilendirme yaptıklarını ve buradan  alınan görüş ve önerilerin ÇED raporunun şekillenmesinde etkili olacağını söyledi. 

Muhtarlardan gelen soruların istimlak ve dağıtım sistemi üzerinde yoğunlaşması dikkat çekerken ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu’nun Anamur’a yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesinin projeye dahil edilip edilmeyeceği yönündeki sorusuna Belediye Başkanı Hidayet Kılınç; “Bunun daha sonra dağıtım şebekesini üstlenen AKSA dağıtım şirketi ile yapılacak müzakereler ile belirlenecek” diyerek yanıtladı.

Toplantı, BOTAŞ Yüklenici firma Mühendisi, Elif Gülşen Yağmur’un projenin seyri hakkında verdiği sunumun ardından soru ve cevaplarla sona erdi.