Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında yoğun olarak kullanılan yayla yollarında bakım, onarım ve genişletme çalışmalarına hız verdi. Mut halkı tarafından eski Ermenek yolu olarak da bilinen Derepazarı Yaylası yolunda başlatılan çalışmaların tamamlanması ile bölgede tarım, turizm ve ulaşım alanlarında ekonomik değerin arttırılması planlanıyor. 

KADINLAR’DAN, BAŞKAN GÜLTAK’A TAM DESTEK KADINLAR’DAN, BAŞKAN GÜLTAK’A TAM DESTEK

20 mahallenin ulaşımı rahatlayacak

Yaklaşık 2 bin metre rakımda bulunan 65 kilometre uzunluğundaki yolda bir greyder, bir dozer, bir ekskavatör ve 10 personel ile sürdürülen çalışmalar sonucunda yolun genişliği 4 metreden 7 metreye çıkarılırken, trafik akışının ve güvenliğinin daha iyi hale getirilmesi planlanıyor. 20 mahallenin kullandığı Derepazarı Yaylası yolunda gerçekleştirilen çalışmalarla önümüzdeki yıllarda yayla mevsiminde vatandaşların ulaşım konusunda sorun yaşamaması da hedefleniyor.

Turizm canlanacak

Yaylacılar tarafından yoğun bir şekilde kullanılan yol aynı zamanda tarihi ve turistik alanlara ulaşım için de kullanılıyor. Mut’ta tarih turizmi açısından önem taşıyan Balabolu Harabeleri’ne ve inanç turizmi açısından da bölgede ayrı bir öneme sahip olan Nure Sofi Türbesi’ne ulaşımın sağlandığı yolda yapılan çalışmaların Mut İlçesi’ne turistik yönden de katkı sağlaması bekleniyor.

Mut İlçesi’nde üretilen kayısı, zeytin, elma, üzüm ve incir gibi iç ve dış pazarda yüksek maddi değere sahip tarımsal ürünlerin hızlı ve sağlıklı bir şekilde merkeze nakliyesinin gerçekleşmesine olanak verecek olan Derepazarı Yaylası yolunun tamamlanmasının ardından Mut ekonomisinin maddi değerinin de yükselmesi hedefleniyor. Uzun yıllardan bu yana yapım bakım ve onarım çalışmaları yapılmayan yolda yürütülen çalışmaların mevsim şartlarına bağlı olarak 1 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor.