AKDENİZ’İN HUZURU; BAŞKAN GÜLTAK AKDENİZ’İN HUZURU; BAŞKAN GÜLTAK

Akdeniz Belediye Meclisi 4. Dönem, 4. Toplantı, 1. Birleşim, 1. Oturumu Akdeniz Belediyesi Konferans salonunda Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleştirildi. Meclise, Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında Türk emniyet güçleri ile PKK üyeleri arasında yaşanan çatışmada PKK’lıların saldırısı sonucu terör kurşunuyla 15 yaşında şehit olan Eren Bülbül’ün adının Huzurkent Bahşiş Mahallesi Avsar sokakta yapımı tamamlanmış olan parka verilmesi önergesinin HDP-CHP ve Bağımsız meclis üyeleri tarafından reddedilmesi damga vurdu.

PEDAGOJİK OLARAK DOĞRU DEĞİLMİŞ

Daha önce mahalle halkı ve muhtarlığın talebi ve Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Tufan Nenni’nin önergesi üzerine meclise taşınan ve Millet İttifakı Meclis Üyeleri tarafından komisyonlara havale edilen önerge komisyonlar tarafından reddine karar verildi. Konuya ilişkin söz olan Kımisyon Başkanı İbrahim Fırsatbul, “Arkadaşlar bölgede daima sporcular yetişiyor diyor. Bu sporculardan madalya almış herhangi biri ya da daha önce kupa kazanmış veyahut da şu anda gündemde olan bir sporcunun adını yaşatırız dedik” diyerek reddettiklerini söyledi. Muhittin Ertaş, “Önerge paldur-küldür geldi. İstişare yapılmadı. Bu ismin verilmesi noktasında dayatma hoş bir şey değil. Durup dururken bu şehidin isminin verilmek istenmesi hoş değil” diyerek reddi savundu.

EMEKLİ ÖĞRETMEN MECLİS ÜYESİ UYGUN BULMUYORMUŞ

EMEP Meclis Üyesi emekli öğretmen Halil Kara ise, okullara, parklara şehit isimlerinin pedagojik olarak doğru olmadığı savunarak bu nedenle Ret oyu kullandığını söyledi. CHP-HDP İttifakı daha öncede Şehit Ramazan Bahşiş’in isminin Huzurkent Bahşiş Mahallesi’nde bulunan parka verilmesini de reddetmişti. Şehidin adının parka verilmemesine tepki gösteren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Siyasi ittifakınız zarar görecek, HDP istemiyor diye şehidin adını parka veremediniz. Şehitlerle derdiniz ne? Siyasi yolda yürüdüğünüz insanları ikna edemiyorsunuz. O yüzden Ret veriyorsunuz.” dedi.

“ŞEHİTLERLE DERDİNİZ NE?”

Oylamada ortaya çıkan sonucu tepki gösteren Akdeniz Belediye Başkan Gültak, “Çanakkale şehitleri olmasaydı bugün Türkiye yoktu. HDP’nin istemeyişini anlıyorum. Yazık bu kadar şehitleri tartışmanız çok ayıp. Biz şehitlerimizi unutmayacağız. Unutturmayacağız. Çocuklarımız o paralara gidecek babasına bu Eren kim diye soracak. Babası da o Eren olmasaydı sen bugün olamazdın diyecek. Bir şehidin adının bir parka verilmesi kadar doğal bir şey yoktur. Şehitlerle ne zorunuz var. Muhtarlar istiyor. Vatandaş istiyor. Meclis üyemiz gündeme getirdi. Komisyonlara sevk edelim dediniz. Öyle dediniz böyle dediniz. Siyasi ittifakınız zarar görecek, HDP istemiyor diye şehidin adını parka veremediniz. Bu Cumhuriyeti kim koruyacak. Şehitlerle derdiniz ne? Siyasi yolda yürüdüğünüz insanları ikna edemiyorsunuz. O yüzden Ret veriyorsunuz” şeklinde konuştu.

NENNİ: “HESABINI VATANDAŞLARIMIZA VERECEKSİNİZ”

Önergenin reddedilmesine tepki gösteren Meclis üyesi Tufan Nenni de, “Şehitlerimizin isimlerinin parka verilmesi sizleri neden rahatsız ediyor. Benim için şehidin isminin parka verilmesine karşı çıkan herkes vatan hainidir. Bunun hesabını vatandaşlarımıza vereceksiniz” dedi. Öte yandan Başkan Gültak, ret kararına rağmen parka “İyi ki Varsın Eren” Eren Bülbül tabelasının asılması talimatını verdi.