Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC)Yönetim Kurulu, Adana’ya atanan Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş’ü makamında ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. Cemiyet yönetiminin teklifiyle Başsavcı Bilal Gümüş’ün de sıcak baktığı, Adliye ile ÇGC işbirliği ile yeni projeler planlanması için düğmeye basıldı.
ÇGC'den, Cumhuriyet Başsavcısı Gümüş’e ziyaret

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC)Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana’ya atanan Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş’ü makamında ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. Pandemi nedeniyle Başkan Cafer Esendemir’e, ÇGC Yönetim Kurulundan sadece, Başkan Vekili Mustafa Özke, Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akköse eşlik etti.

Cemiyet Yönetiminin Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş’e ziyaretinde, olumsuz haberlerle anılan Adana Adliyesinin imajına nasıl katkıda bulunulabileceği, ÇGC-Adliye işbirliğinde yapılabilecek projeler ve adliye muhabirlerinin çalışma ortamları ile ilgili konular değerlendirildi.

KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI

“Tesisimiz sayesinde Adana’nın en güzide bölgesi, hak ettiği değere kavuştu”
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Cemiyetin Kamu yararına kurulan bir dernek statüsünde olduğunu belirterek, “Çukurova Gazeteciler Cemiyeti sosyal tesislerini görmenizi isteriz, bu tesislerde yapılan düzenlemeleri ve gelişmeleri önceki ve sonraki haliyle sizinle paylaşmak isteriz. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, buraya bir değer katmıştır. Bu tesis sayesinde Adana’nın en güzide bölgesi, hak ettiği değere kavuştu. Burada gazeteci meslektaşlarımızın hukuk anlamında gelişmeleri öğrenebilmesi adına, yargı hizmetlerini kente daha iyi duyurabilmek adına, Adliye ile işbirliği yaparak çeşitli konularda seminerler düzenlemek istiyoruz. Bu seminerleri covid-19 tedbirleri kapsamında yapabilecek geniş alana da sahibiz” diye konuştu. 

Ziyaret nedeniyle ÇGC Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek başarılar dileyen Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, yeni adliye binası ve temeli atılan bölge adliye binaları ile Adana'nın adli hizmetler noktasında önemli bir merkez haline geleceğini söyledi.

“ÇGC Adana için oldukça önemli bir kurum”
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin Adana için oldukça önemli bir kurum olduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcısı Gümüş, “Gazeteciler Cemiyeti bu kent için, bizim gibi kamu görevi yapıyor. Kentimizin daha iyi, daha güzel haberlerle anılması için, işbirliği yapacağız. Güvenilir ve doğru haber yapılabilmesi ve halkın haber özgürlüğünün sağlanması adına önemli bir görev üstleniyor basınımız” dedi.

“Önceliğimiz yeni Adliye binamıza taşınmak”
Adana Adliyesi’ni kente ve ülkeye değer katan ve davalardan daha çok, uygulamalarıyla anılan bir marka haline getirmek istediklerini belirten Başsavcı Gümüş, “bizden önce görev yapan Başsavcılarımıza teşekkür ediyorum. Onların bize bıraktığı çıtayı, daha yükseğe taşımaya gayret edeceğiz. Güzel projelerimiz var. Bunlar hayata geçince, Adana bir numara olacak. Ancak önceliğimiz yeni Adliye binamıza taşınmaktır” dedi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de Başsavcı Gümüş’e, ÇGC-Adliye işbirliği ile önemli projelere imza atacaklarına inandığını ifade ederek görevinde başarılar diledi.