BAŞKAN SEÇER’DEN BAŞKAN BOLTAÇ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ BAŞKAN SEÇER’DEN BAŞKAN BOLTAÇ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

ANTALYA (AA) - Muratpaşa Belediyesinin Çevreci Komşu Kart projesiyle kazanılan çevreci puanlar, kredi kartı pos cihazı olan her yerde ve online alışverişte kullanılabilecek, ATM'lerden nakit olarak çekilebilecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Nisan 2016'da iki mahallede pilot çalışma olarak başlanan ve kısa zamanda tüm ilçeye yayılan ödüllü geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart'ın yazılımı baştan sona yenilenecek.

Kartın yeni yazılımıyla artık cep telefonları birer Çevreci Komşu Kart'a dönüşecek. Geliştirilecek Çevreci Komşu Kart mobil uygulamasıyla, cam, plastik, kağıt ve metal gibi nitelikli evsel atıkları ayrıştırarak ekiplere teslim eden Muratpaşa sakinlerinin çevreci puanları bu uygulama üzerinden hesaplarına yüklenecek.

Kazanılan puanlar, üye iş yeri sınırı olmadan kredi kartı pos cihazı olan her yerde, online alışverişte kullanılabileceği gibi ATM'lerden nakit olarak da çekilebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çevreci Komşu Kart'ın yeni yazılımında da kontrolün tamamen belediyede olacağını belirtti.

Yeni sistemde yüklemenin ve harcamanın tek elden yürütüleceğini kaydeden Uysal, "Günün teknolojik koşullarına ayak uyduran, gelişimlere açık esnek bir yazılımla sürece bütünsellik kazandıracağız." dedi.

Uysal, yeni yazılımı, yeni yılın ilk aylarında uygulamaya almayı hedeflediklerini bildirdi.