Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü tarımsal projelerle hem üreticiye destek oluyor hem de üretime değer katıyor. Hayata geçirdiği projelerde katma değeri yüksek ürünlere öncelik veren Büyükşehir Belediyesi, Silifke ilçesindeki üreticilerle alıç fidanı ve adaçayı fidesi dağıtım töreninde buluştu. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde yürütülen çalışma kapsamında 63 üreticiye toplam 1235 adet alıç fidanı, 47 üreticiye de toplam 70 bin adet adaçayı fidesi dağıtıldı.

BÜYÜKŞEHİR BU YIL İLK KEZ ADAÇAYI FİDESİ DAĞITTI

Büyükşehir Belediyesi, adaçayı fidesi dağıtımını ilk kez bu yıl Silifke ilçesinde gerçekleştirdi. Proje kapsamında pilot mahalle olarak Silifke’nin Ovacık, Keşlitürkmenli, Uzuncaburç ve Çaltıbozkır Mahalleleri belirlendi. İlk kez dağıtılan adaçayı fidelerinin kentteki üretiminin artırılması planlanıyor. Dağıtım töreninde Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli uzman Veysel Kır, üreticilere alıç fidanı ve adaçayı fidesi yetiştiriciliğiyle ilgili eğitim verdi.

GÖKÇEK: “İNŞALLAH ÜRETİCİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLUR”

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, ekonomik açıdan zor günler yaşayan üreticiye destek olmak adına projeler yaptıklarını vurguladı. Gökçek, hayvansal tarımdan bitkisel üretime, makine ekipman desteklerinden tarımsal sulamada kullanılan boru yardımına kadar birçok alanda üreticilerin yanında olduklarını ifade ederek, şöyle devam etti: “Katma değeri yüksek ürünlerin desteklenmesi kapsamında Salı günü Anamur’daydık. Passiflora fidesi dağıttık. Silifke ilçemizde de bugün sizlerle beraber adaçayı fidesi ve alıç fidanı dağıtım törenindeyiz. İnşallah üreticilerimize hayırlı uğurlu olur. Bu tip ürünler katma değeri yüksek tıbbi aromatik ürünler olarak geçiyor. Ben şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bol bereketli, kazançlı günler diliyorum.”

GÜLTAK: “1 NİSAN’DA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ” GÜLTAK: “1 NİSAN’DA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”

“ALIÇ FİDANI VE BU GİBİ DESTEKLERLE TOPRAKLARIMIZI DAHA DA DEĞERLENDİRİYORUZ”

Silifke ilçesi İmamlı Mahalle Muhtarı Bayram Ali Oğuz, bugüne kadar kendilerine sunulan hizmetlerden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür ederek, “Her konuda bizim yanımızda oldu. İyi ki var. Zeytin fidanı dağıttı bize. Ondan çok faydalandık. Zeytin eleme makinesi verdi. Hamur yoğurma makinesi verdi mahallemize. Her konuda çok memnunuz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın dağıttığı zeytin fidanı, alıç fidanı ve bu gibi desteklerle topraklarımızı daha da değerlendiriyoruz. Üretime katkıda bulunuyorlar. Teşekkür ediyorum” dedi.

“BU ÜRÜNLERLE BELKİ BİRAZ DAHA HAYAT KALİTEMİZİ ARTIRABİLİRİZ”

Alıç fidanı desteğinden faydalanan Emine Demircan, üreticiye sunulan destekten memnuniyet duyduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kadın olarak bizleri desteklediği için çok memnunuz. İlk defa alıyorum ve çok iyi buluyorum. Kolay kolay bir kadın olarak bulamıyoruz. Bize bir yan destek. Bizler tarımla uğraşıyoruz. Bu ürünlerle belki biraz daha hayat kalitemizi artırabiliriz” dedi.

“ALIÇ FİDANI ÇOK YAYGIN DEĞİLDİ, BİRAZ DA ÖRNEK OLMAK İSTEDİM KÖYÜME”

Alıç fidanı desteğinden faydalanan bir başka üretici Ayten Öztürk, “Ben yeni emekli oldum. Toprakla uğraşmayı, doğayı seviyorum. Üretmek çok güzel bir şey. Belediyenin bu tür destekleri olduğunu duydum, aradım. Alıç fidanı çok yaygın değildi, biraz da örnek olmak istedim köyüme. Bende görürlerse daha da artar diye düşündüm. Belediyenin çok güzel bir faaliyeti bu. Keşke bütün belediyeler bu tür faaliyetlerde bulunsalar. Çünkü ülkemizde sadece tüketim olmak bizi ilerletmez” diye konuştu.

“DEĞERİ ÇOK YÜKSEK BİR ÜRÜN”

Adaçayı fidesi desteğinden faydalanan Fatma Aydın, “Girişimci bir kadın olarak aromatik bitkilerden yağ üretiyorum. Adaçayı da çok ihtiyacımız olan bir şeydi. Bunu toprakla buluşturmayı heyecanla bekliyoruz. Çünkü adaçayını ve yağının faydalarını çok iyi bildiğimiz için ilçeye katkısı olmasını çok istiyorum. Herkesin üretmesini istiyorum. Değeri çok yüksek bir ürün. Mucize ötesi bir şey. Büyükşehir, insanlara katkı olsun diye bunu yapıyor, insanların da bunun değerini bilmesi lazım” dedi. 

Adaçayı fidesi desteğinden yararlanan Halime Ever ise “İlk defa deneyeceğiz. İnşallah hayırlısı olur. Üretimden sonra yağ ve çayda kullanacağız” ifadesini kullandı.