Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadelede tüm birimleriyle yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor. Büyükşehir, ekonomik sıkıntıları beraberinde getiren süreçte, Mersin’de yaşayan her yurttaşa ulaşmaya devam ederken, sokaktaki canlardan da elini çekmiyor. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ekipler, tam kadro personeliyle gerek sokaktaki canların besleme ve bakımını üstlenirken, gerekse de Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ndeki sahipsiz dostlar için çalışmalarını sürdürüyor.

Koronavirüs’ün etkilerini Türkiye’de göstermeye başladığı Mart ayından bu yana Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan ekipler, tam kadro görevinin başında olurken, sahadaki hizmetlerini de artırdı. Virüs tehdidi yüzünden hayvanseverlerin dışarı çıkamaması ve işletmelerin de kapalı olması sebebiyle besin bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına daha fazla ulaşabilmek için Büyükşehir, mama kaynaklarını da çoğalttı.

Salgın sürecinde 14 bin 175 kg mama dağıtıldı

171 besleme noktasında, 118 hayvansever gönüllü ile işbirliği içerisinde çalışan Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (Covid-19) salgınının Türkiye’de görüldüğü 11 Mart’tan bu yana 444 2 153 numaralı Çağrı Merkezi’ne gelen ve sosyal medyadan ulaşan ihbarlar neticesinde, 162 noktada besleme yapıldı ve mama desteği sağlandı.

Salgının başladığı günden bu yana besleme odakları ve hayvanseverlere 648 paket (9 bin 720 kg) ve ilçe barınakları ile birimlere 297 paket (4 bin 455 kg) olmak üzere toplam 945 paket (14 bin 175 kg) mama desteği verildi.

1 Nisan 2019 tarihinden itibaren ise bir yıllık süre boyunca, besleme odakları ve hayvanseverlere toplam 5 bin 497 paket (82 bin 455 kg) ve ilçe barınakları ile birimlere 2 bin 717 paket (40 bin 755 kg) olmak üzere toplam 8 bin 204 paket (123 bin 60 kg) mama dağıtıldı.

NİHAL ERDEM MTAL MÜDÜRÜ HAKAN ÖRDEK: “RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR” NİHAL ERDEM MTAL MÜDÜRÜ HAKAN ÖRDEK: “RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR”

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi, Miyav Park ve besleme odakları düzenli olarak dezenfekte ediliyor

Koronavirüs ile mücadele sürecinde Büyükşehir’in birçok biriminde olduğu gibi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nin de tüm bölümleri, operasyon salonları düzenli olarak dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutuluyor. Şehir merkezinde ve ilçelerde görev yapan toplama araçları da her gün sterilize edilirken, kedi, köpek besleme odaklarında ve Miyav Park da düzenli olarak dezenfekte işlemlerine tabi tutuluyor.

Büyükşehir, Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar sahipsiz canlara ulaşıyor

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Mehmet Cücük, Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar bütün ihbarları değerlendirmek, olumsuz durumları gidermek üzere görev başında olduklarını dile getirerek, “11 araç ile görevdeyiz, bütün ihbarları değerlendiriyoruz. Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde şu an yaklaşık 800 köpek 300 kedimiz var. Onların bakım ve beslemelerini yapıyoruz. Yavrularımız, annelerimiz aç kalmasın diye uğraşıyoruz. Tedavi, bakım ve beslemelerinde herhangi bir eksiğimiz yok, çalışmalarımız her zaman olduğu gibi devam etmektedir” dedi.

Karakuş: “Dün nasıl çalışıyorsak, bugün de aynı etkinlikle çalışmalarımıza devam ediyoruz”

Hayvanseverlerin evde kalması sebebiyle Büyükşehir Belediyesi’nin besleme sıklıklarını artırdığını belirten Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan veteriner hekim Oğulcan Karakuş, “Biz can dostlarımız için dün nasıl çalışıyorsak, bugün bu pandemi sürecinde de aynı etkinlikle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hiçbir sokak canlımızı sahipsiz bırakmıyoruz. Mart ayı itibari ile Koronavirüs’ün yayılmasıyla birlikte bazı hayvanseverlerimiz özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımız, besleme yapamadıkları için yaptığımız beslemeleri daha da arttırdık” dedi.

“Tam kadro çalışmalarımıza devam ediyoruz”

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde görev yapan hiçbir personelin izin yapmadığını belirten Karakuş, “Hepimiz tam kadro çalışmalarımıza devam ediyoruz. 5 ekibimiz toplamaya devam ediyor. 1 yemek aracımız yemeklerimizi topluyor. 1 aracımız da besleme odakları ile Miyav Park’ın besleme işlemlerini yapıyor” dedi.

4 merkez ilçede besleme odaklarına mama dağıtımı gerçekleştirildiğini ifade eden Karakuş, “Geri kalan ilçelerde de koordinasyon şube müdürlükleri ile mama dağıtımımıza devam ediyoruz. 3 ilçemizde de bakımevlerimiz mevcut. Bunlar Silifke, Bozyazı ve Tarsus. Buraların ilaç ve mama taleplerini de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak karşılıyoruz” diye konuştu.

Yeni doğan yavrular emin ellerde

Veteriner sağlık teknikeri Mürşide Gökdurna, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde yeni doğan yavruların bakımlarıyla ilgilenildiğini belirterek, “Ekip olarak görevimizin başındayız. Hem beslenmeleri hem de sağlıkları anlamında, aynı zamanda periyodik olarak aşılarının devamlılığını da sağlamaktayız” ifadelerine yer verdi.

Ekipler, 444 2 153 numaralı Çağrı Merkezi’nden yaralı ve yardıma muhtaç sokak hayvanları ile ilgili gelen ihbarları değerlendirerek, kısa sürede yardıma koşmaya devam ediyor.