Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kentin yüksek kesimlerinde sürdürdüğü karla mücadele çalışması aralıksız sürüyor. Erdemli ve Toroslar ilçelerinin yüksek kesimlerinde bir yandan yol açma ve tuzlama çalışması yürüten ekipler, bir yandan da gelen ihbarlar üzerine mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişiyor.

Karda mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

Erdemli’nin Yağda ile Güzeloluk Mahallesi arasında kar dolayısıyla mahsur kalan bir aracın olduğu ihbarı üzerine harekete geçen Büyükşehir’in karla mücadele ekipleri, kısa sürede ihbarın geldiği noktaya ulaştı. Ekipler, içerisinde 3 kişinin bulunduğu aracı yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından kurtardı. Erdemli’de Güzeloluk ve Yağda’nın yanı sıra Kızılen,  Harfilli, Hacıalanı, Sorgun, Çerçili, Toros ve Aydınlar Mahallelerinin yollarında da kar temizleme çalışması yürütüldü. Ayrıca Toros Mahallesi’nde 26 mahallenin içmesuyunun temin edildiği derin kuyu sondajının yolunda da kar temizleme çalışması yapıldı.

SOYDAN’DAN MERSİN İÇİN 100 PROJE SOYDAN’DAN MERSİN İÇİN 100 PROJE

Toroslar ilçesinde de yol açma ve tuzlama çalışmaları sürdü

Yolların açık kalması için gece-gündüz çalışma yürüten ekipler, Toroslar ilçesinde de Gözne, Ayvagediği, Değirmendere, Kızılkaya, Alanyalı, Güzelyayla, Çağlarca ve Yüksekoluk Mahallelerinde kar temizleme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.