MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET

Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) Başkanı Coşkun Doğmuş, Suudi Arabistan tarafından Türk ürünlerine uygulanan boykota değinerek, “Suudi boykotunu yakından takip ediyoruz, Mersin’deki etkisine karşı önlemler alacağız” dedi.
Suudi Arabistan, aldığı kararla Türk ürünlerine boykot uyguladı. Ülkedeki marketlerde Türk ürünlerinin etrafı çevrilerek, “Türk ürünü kullanmayın” tarzında uyarılar yazılarak, halk ürünlerden uzak tutuluyor. Konuyla ilgili son olarak ülkenin en büyük yemek zinciri Herfy’de boykota katıldığını artık Türk burgeri yerine Yunan burgeri satacağını dile getirdi. Gelişmelerle MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş yazılı bir açıklama yaparak, konunun takipçisi olduklarını dile getirdi.
“SUUDİ ARABİSTAN BOYKOTUNUN ETKİSİNİ GÖRECEĞİZ”
Önlemler almak için çalıştıklarını dile getiren MERYAD Başkanı Doğmuş, “Suudi Arabistan’ın uyguladığı boykot, ülkemizi yalnızlaştırma ve Akdeniz’den uzaklaştırma çabalarının sadece bir ayağı. Bu noktada Mersin, konumu ve ticari hacmi açısından büyük öneme sahip bir il. Mersin limanı Akdeniz’de önemli bir yere sahip. Aynı şekilde İskenderun Limanı da. Bu iki liman Türkiye’nin Akdeniz’e açılan iki kapısı olarak, Orta Doğu’yla çok yakın ilişkiler içerisinde olan yerler. Bu nedenle Suudi Arabistan tarafından uygulanan boykotun etkisini göreceğiz. MERYAD olarak bölgenin bu durumdan en az etkilenmesini sağlamak adına birlikteliklerimizde alınabilecek önlemler adına fikir alışverişleri yapıyoruz. Aynı şekilde çevre illerde bulunan iş insanları ve derneklerle de dirsek mesafesindeyiz” dedi.
“ÖNLEMLER ALINMALI”
Devletin konuyla ilgili çalışması önlemler alması gerektiğine değinen Başkan Doğmuş, “Suudi boykotunu yakından takip ediyoruz. Mersin’deki etkisine karşı önlemler alacağız. Halkın, çalışanlarımızın, esnafın sorun yaşamasını istemiyoruz. Biz de bu noktada elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Ama tabi ki asıl iş devletimizde. Ancak lojistik ticaretinin önemli bir yeri olan Mersin ve bölge illerinin bu durumdan etkilenmesi neredeyse imkansız. Bu noktada devletimizin atacağı adımlar çok önemli. Konuyla ilgili yapıcı önlemlerin alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.