Mersin’de dezavantajlı kadınların toplumsal hayata entegrasyonunu sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından paydaş kurumlarla birlikte hayata geçirilen “‘Bir Damla İyilik’ projesi, eğitim programlarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere yönelik düzenlenen sertifika töreni Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, il protokolü üyeleri ve paydaş kurum temsilcileri ile kursiyerler katıldı.

Programda yaptığı konuşmasında ilimizdeki güzel hizmet halkalarına yeni halkalar eklemenin hep birlikte gururu ve sevincini yaşadığımızı kaydeden Vali Ali İhsan Su, hayatta kendi ayakları üzerinde durmak isteyen dezavantajlı kadınlara yönelik gerçekleşen proje ile kursiyerlerin çok önemli kazanımlar elde ettiğini ifade etti.

Hayata geçirilen projenin özellikle kadınlarımızı öncelediğini vurgulayan Vali Su; “Tamamı kadınlardan oluşan 49 kursiyerimiz bu kursu bitirdi ve bugün her biri bir meslek sahibi ve iş sahibi oldular. Aynı zamanda istihdam garantili bir proje gerçekleştirmiş olduk. Kursiyerlerimizin tamamı buradaki fabrikalarda, tekstil atölyelerinde istihdam edildi” dedi.

Sözlerinin devamında bundan sonra da bu tür projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz diyen Vali Ali İhsan Su, “Ne kadar insanımıza dokunabilir, ulaşabilirsek bu bizim için önemli bir kazanımdır. Gayemiz insanlarımızı mutlu kılmak, onların huzurlu bir ortamda, güzel bir şekilde yaşamalarını sağlamak. Bu çerçevede bu proje, istihdama da çok önemli bir katkı sağlamış oluyor. Kursumuzu bitiren çok değerli hanımefendiler bundan sonra kendi işlerini yapabilme veya başka bir yerde çalışabilme imkânına sahip olabilecek, belki de içlerinden bazıları iş veren pozisyonunda birçok insanımıza iş vermiş olacak” şeklinde konuştu.

Vali Ali İhsan Su konuşmasını, projenin hayata geçirilmesindeki emeklerinden dolayı İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve personeli ile paydaş kurum temsilcilerine teşekkür ederek noktaladı.

TÜRK TELEKOM’DAN AKM’DE ERİŞİLEBİLİR YAŞAM PROJELERİ TÜRK TELEKOM’DAN AKM’DE ERİŞİLEBİLİR YAŞAM PROJELERİ

İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’nin de bir konuşma yaptığı programda, Vali Su ve protokol üyeleri tarafından eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.