Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nı da kapsayan tam kapanma sürecinde sosyal belediyecilik anlayışıyla sürdürdüğü hizmetlerinin yanı sıra belediye hizmet ve sorumluluklarında da hiçbir aksama olmaması için tüm birimlerini seferber etti. Büyükşehir ekipleri, bayram boyunca Mersinliler için görev başında olacak.

Toplu taşıma hizmeti devam edecek

SOYDAN’DAN MERSİN İÇİN 100 PROJE SOYDAN’DAN MERSİN İÇİN 100 PROJE

Bayram süresince toplu taşıma araçlarında gerekli tedbirler alınarak, sokağa çıkma yasağı genelgesindeki çalışma kısıtlılığı olmayan görevliler ve vatandaşlar için Büyükşehir’in belediye otobüsü seferleri ücretsiz olarak devam edecek.

Alo 185 vatandaşın hizmetinde

7/24 görevi başında olan TEKSİN Mersin Çağrı Merkezi çalışanları Ramazan Bayramı boyunca da Mersinliler’in hizmetinde olacak. Büyükşehir Belediyesi’nden istek, talep ve şikayette bulunmak isteyenler bayram süresince Alo 185 numaralı hattan ekiplere ulaşabilecek. Vatandaştan alınan bildirimler ile ilgili daire başkanlıkları da olumsuzlukların giderilmesi için göreve hazır olacak.

Bayram süresince engelli vatandaşlara yönelik yürütülen evde sağlık ve bakım hizmetleri aksamadan devam edecek.

İtfaiye ekipleri bayramda da nöbette

Bayram süresince oluşabilecek trafik kazaları, yangın ya da doğal afetler ve arama-kurtarma operasyonlarına karşı İtfaiye Dairesi ekipleri görev başında olacak. Gerekli eğitim ve donanıma sahip olan itfaiye ekipleri, bayram süresince vatandaşın en zor zamanında yanlarında olmayı sürdürecek. Zabıta Dairesi ekipleri de bayram boyunca vatandaşların huzur ve refahı için 7/24 teyakkuzda olacak.

İlaçlama, temizlik, cenaze ve defin işlemleri aksamayacak

Büyükşehir, kent genelinde sorumluluk alanındaki tüm bölgelerde temizlik ve sinekle mücadele çalışmalarını aralıksız yürütecek. Cenaze ve defin hizmetleri ile ilgili gerekli tedbirler alınarak, Mersinliler’in talepleri herhangi bir aksamaya meydan vermeyecek şekilde karşılanacak.